Tuomas Kyrö(kin) harjoitteli humaltumista murrosiässä

Tuomas Kyrö(kin) harjoitteli humaltumista murrosiässä. Kuva: Antero Tenhunen

Kohti kesää valaistuvat illat ja vähitellen lämpenevät kelit saavat talvikauden sisätiloissa viihtyneen nuorison taas ulos vapauteen. Vapauden huuma ja lupaus kaikesta jännittävästä edessä olevasta olisivat riittäneet jo yllin kyllin päihdyttämään teini-iän hormonimyrskyissä. Mutta viikonlopun seikkailut takasi illan aloitus kavereiden kanssa jossain ulkona, värjötellen, tosi pahanmakuisten juomien kanssa.

Kirjailija Tuomas Kyrö muistelee pururataa ja repusta kaivettuja hileisiä kaljoja. Ja esimerkiksi itse tehdyn kiljun maun parantelua kaakaolla – huonolla menestyksellä. Mutta kun ei ollut valinnanvaraa, niin sitä oli juotava mitä käsiinsä sai. Että pääsi pätemään ikäistensä joukossa, lähestymään rohkeammin toisen sukupuolen edustajia ja mittelemään voimia samanmerkkisten kanssa. Ihmispennut käyttäytyivät ihan kuin Avara luonto –dokumentissa, Tuomas Kyrö vertaa. Ehkä se on väistämätön kehitysvaihe, mutta hyvin päättyivät seikkailut: kunnollinen, vastuuntuntoinen perheenisä ja veronmaksaja-aikuinen kasvoi vaikkapa Tuomas Kyröstä.

Tuomas Kyrön kanssa keskustelee toimittaja Päivi Leino.

Yle Puheen Tästä elämästä -sarja tarjoaa vertaiskokemuksia elämän pieniin ja suuriin käänteisiin. Luvassa on sekä tietoa että tunnetta maanantaista perjantaihin aina klo 17.08.

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä