Juhlapukeutumisen A ja O

Monista tv-ohjelmista tuttu muotiasiantuntija Jaakko Selin antaa vinkit tyylikkääseen talviseen juhlapukeutumiseen.

1. Tuo valoa juhliin – pukeudu vaaleaan

Tuo pukeutumisellasi valoa pimeän loppuvuoden juhliin. Mieti kaksi kertaa, laitatko päällesi tavanomaista mustaa tai viininpunaista. Jospa laittaisitkin päällesi jotain muuta, jotain vaaleaa, ei kesäistä mutta valoisaa.


2. Ole yhtä askelta rohkeampi kuin tavallisesti

Pukeudu yhtä astetta rohkeammin kuin ensin ajattelit tai tavallisesti pukeudut. Yleensä ihmiset muuttuvat konservatiivisemmiksi juhlan lähestyessä, joten ole sinä yhtä askelta rohkeampi. Laita päällesi jotain enemmän kuin yleensä laittaisit. Oletettavasti olet kuitenkin edelleen todella tavanomainen ja huomaat, että olisit voinut olla vieläkin rajumpi.

3. Viimeistele kokonaisuus asusteilla

Olivatpa juhlat isot tai pienet, pukeutumisen kokonaisuus on tärkeä. Moni hankkii juhliin kalliin, hienon vaatteen, mutta siihen asuun panostaminen sitten loppuukin. Unohdetaan, että asun kanssa pitää olla hyvät sukat sekä ehjät ja kunnolliset kengät. Hiuksetkin pitää pestä ja hoitaa. Myös silmälaseja on hyvä olla useampi pari, juhlakäyttöön omansa. Yleensäkin asusteet – korut, vyöt yms. – viimeistelevät juhlavan kokonaisuuden.

4. Käytetty vaate on erinomainen vaihtoehto

Kun ihmiset hankkivat juhliin vaatteita, liian usein unohdetaan vintage-kaupat ja second hand -shopit. On kuitenkin monia hienoja käytettyjen vaatteiden liikkeitä, joissa on todella keskitytty siihen, että myytävä vaate on laadukas ja että se on ollut joskus kallis, hyvä ja tarpeeksi juhlava. Käytetyn vaatteen hankkimisen ei tarvitse olla pelleilyä! Käytetyssä asussa on luonnetta, se puku on jo juhlinut aikaisemmin. Käytetty vaate toimii usein myös keskustelun aloituksena.

5. Kunnioita kutsujaa

Ota huomioon kutsuja. Kunnioita juhlien isäntiä ja emäntiä pukeutumalla siististi. Katso, että kengät ovat kunnossa. Saapuessasi juhliin muista kutsujia jollakin tavalla, esimerkiksi pienellä lahjalla tai mukavilla sanoilla.

Ulla-Marja Kokko ja Jorma Kivistö, yle.fi

Lue myös

Jaakko Selinin haastattelu: "Kanna vaatteesi tyylillä!"

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä