Blogistanian tähdet: Jenni Rotonen on muotibloggaajien konkareita

Jenni Rotonen. Kuva: Viivi Lehtonen

Jenni Rotonen eli Pupulandian Jenni kuuluu suomalaisen blogimaailman menestystarinoihin. 28-vuotias Jenni on tehnyt sen mistä moni haaveilee - lopettanut päivätyöt ja ryhtynyt lähes  täysipäiväiseksi bloggaajaksi.

Blogibrändiksi ei tulla päivässä; Pupulandia on jo viisivuotias projekti. Jenni on kirjoittanut blogiaan vuodesta 2007 päivittäin useita tunteja sekä opiskellut puheviestintää Jyväskylän yliopistossa, treenannut valokuvausta ja verkostoitunut. Bloggaaminen vaatii aktiivista asennetta.

- Tässä työssä pitää kommentoida ja jaksaa vastata lukijoiden odotuksiin.

Jenni on työskennellyt myös Indiedays-blogiyhteisössä viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Viimeisen vuoden Jenni on toiminut freelancerpohjalta viestintäkonsluttina ja kirjoittajana. Hän pitää kolumneja Elle- ja Fit-lehtien nettisivuilla sekä on mukana REVS-nimisen editorial-muotilehden tiimissä. 

Jenni rakastaa muotia, taidetta ja designia - sekä kakkuja. Jennillä on tapana kuljeskella kaupoissa ja gallerioissa imemässä vaikutteita, sitten pysähtyä kakulle ja teelle ystävien kanssa.

Jenni Rotonen. Kuva: Viivi Lehtonen

- Sovin usein treffit kahvilaan. On arjen luksusta nauttia kakkupala hyvässä seurassa.

Jenni nauttii myös matkailusta, eikä edes matkoillaan ole kirjoittamatta blogia. Jennin reissut Barcelonaan tai New Yorkiin voi kokea blogin kautta. Blogi on täynnä muoti- ja tyylivinkkejä, joista on helppo innostua - jos tykkää klassisesta värillä ja asusteilla maustetusta tyylistä.

Jennin oma tyyli on jo varma. Hän suosii suomalaisia nuoria suunnittelijoita, mutta kelpuuttaa myös ketjuliikkeiden tuotteita.

- Eniten pukeutumisessa kiinnostaa ehkä se, miten paljon sillä voi ilmaista itseään.Tyylini on kehittynyt aika paljon, sen näkee blogistani. Aiemmin en rohjennut käyttää näyttäviä asusteita tai edes värikästä huulipunaa, mutta nykyään viimeistelen tyylini aina huulipunalla.

Jennin mielestä on myös todella voimaannuttavaa löytää itsestään sellainen tyyppi, joka uskaltaa julkisesti pitää kukallisia housuja tai jättiläismäistä rusettia tuntematta silti itseään kummajaiseksi. 

Jenniä on aina viehättynyt kaikki kaunis. Jo lapsena hän vaihtoi vaatteita monta kertaa päivässä ja rakasti pinkkiä tyllimekkoaan.

- Nuorempana kokeilin vielä enemmän eri tyylejä ja koin tuolloin olevani aikamoinen kameleontti pukeutumisen suhteen. Nykyään liikun tyylin saralla vähän hillitymmissä sfääreissä, joskin edelleen haastan itseäni kokeilemaan erilaisia juttuja. 

Aiempaan verrattuna pukeutumisen linja on nykyään yhtenäisempi. 

- Siinä missä ennen saatoin yhtenä päivänä pukeutua romanttisesti hörhelömekkoon ja seuraavana pillifarkkuihin ja tennareihin, ovat variaatiot eri kokeilujen välillä nykyään vähän hillitympiä!

Vaikka Jenniä kiinnostaa tyyli ja muoti loputtomasti, kavereiden tyyliin hän ei puutu - ellei sitä pyydetä.

- Olen mielelläni makutuomarina, mutta en halua neuvoa muita, jos he eivät itse kaipaa neuvoja. Olen muutamalle ystävälleni luottoshoppailukaveri - varmaan ensisijaisesti siksi, että olen mielipiteissäni aina rehellinen.

Shoppaillessaan Jenni tykkää etsiskellä samalla myös kavereille kivoja juttuja kokeiltavaksi. Joskus häneltä kysytään vinkkejä vaatteiden yhdistelyyn tai vaikkapa juhla-asun kokoamiseen. Eikä ihme. Töölöläistynyt Jenni on aina itse huoliteltu. Ei liian, mutta sopivasti. 

Jenni Rotonen. Kuva: Viivi Lehtonen

Myös Jennin kodissa näkyyy tyylikäs harmonia, sopivasti uutta ja vanhaa. Jenni ei ole mikään superbilettäjä, vaan viihtyy kotona avomiehen tai ystävien seurassa - tärkeää asia on siis oma koti.

- Parasta on hyvä leffa ja sipsit omalla sohvalla. Tai yökyläily kaverin luona ja hyvä brunssi.

Jenni hemmottelee itseään myös tuoreilla kukilla ja muotilehdillä.

- Ostan paljon muotilehtiä. Poikaystävä on yrittänyt saada niitä vintille, mutta minulle ne ovat sisustuselementti.

Jenni Rotonen. Kuva: Viivi Lehtonen

Kodista löytyy huikea määrä Jennille lähetettyjä tuotteita.

- Täällä on varmaan tuhansien eurojen arvosta kosmetiikkaa. En ehdi millään käyttää kaikkea, joten annan niitä kavereille tai perheelle.

Jennille blogisuosio tuo mukanaan monenlaisia etuja; tuotteita, kutsuja ja yhteistyötarjouksia. Konkaribloggaajana Jenni on tarkka siitä mitä ottaa vastaan tai mihin lähtee mukaan. Nykybloggaajat eivät ole helposti ostettavissa. Ja myös Jenni tietää arvonsa.

Pupulandia

Lukijoita: lähes 100 000 /kk

Blogistania toivottaa:
Jennille iloa ja menestystä - esimerkiksi oman muotilehden perustamiseen! 

Katso Blogistania TV2 ke 23.5. klo 19.30Blogistanian 1. tuotantokausi päättyy tähän jaksoon. Ohjelma jatkuu keväällä 2013.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

Blogistanian Jennin oma tyyli on hänen omasta mielestään melko tylsä ja klassinen. Usein hän piristää ilmettä värikkäillä asusteilla, huulipunalla ja kynsilakalla. Nyt on meneillään oranssi kausi.

Nappaa pukeutumis- ja tyylivinkit Jennin blogista:

 

Jennin suosikkiblogit:

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä