Koe eloisa Irlanti James Nesbittin kanssa

Kiehtova maailma: Eloisa Irlanti. Kuva: Yle KuvapalveluTiedätkö, kun joku maa on erityisen lähellä sydäntä? Joku ulkomaa kiehtoo enemmän kuin muut. Maassa voi viehättää sen ihmiset, kulttuuri, historia tai nähtävyydet. Joko olet käynyt maassa ja rakastunut tai rakkaus on syntynyt vaikkapa kirjoista tai elokuvista. Minulle Se maa on Irlanti.

Isäni oli Irlanti-tutkija, jolloin kotona kuunneltiin irkkumusaa, katsottiin irkkuelokuvia ja luettiin irkkusatuja. Meillä kävi irlantilaisia vieraita - Jerry-sedän vierailut ovat erityisesti jääneet mieleen.

Korvalappusteroista kuuntelin radiosta nauhoitettuja irlantilaisia kansansatuja matkalla mökille. Yksi lempileluistani oli pehmoinen leprekauni eli partainen ukko, jolla oli vihreät vaatteet. Kotona soittelin tinapilliä ja kuuntelin The Corrsia. Riverdancen olen nähnyt useampaan kertaan.

Mutta vielä en ole päässyt tarujen vihreälle saarelle. Jonakin päivänä sinne menen ja elän lapsuuteni tarunhohtoiset mielikuvat oikeasti. Siksi aionkin fiilistellä Irlantia oikein toden teolla, kun telkkarista tulee Kiehtova maailma: Eloisa Irlanti -sarja.

Irlantia neliosaisessa sarjassa esittelee karismaattisen ihana James Nesbitt, joka tunnetaan ehkä parhaiten kulttisarjasta Rimakauhua ja rakkautta.

Nesbitt vierailee monissa lapsuutensa suosikkipaikoissa, tunnetuissa linnoissa ja mm. huvipuistossa, jossa itse nuorena työskenteli. Hän jututtaa paikallisia asukkaita leipureista kalastajiin ja kaupunginjohtajista muusikoihin. Irlannin maaseutu on karua, mutta kaunista. Maa myös yllättää – kuka arvaisi, että rannikolla on erinomaiset olosuhteet surffaukseen?

Kiehtova maailma: Eloisa Irlanti TV1:ssä alkaen 26.11. klo 19.Kiehtova maailma: Eloisa Irlanti. Kuva: Yle Kuvapalvelu

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä