100 punnerrusta - treeniohjelma tehty!

Koko kuuden viikon treeniohjelma on nyt takana, mukaan lukien kahteen kertaan vedetty neljäs viikko-ohjelma. Haaste lupaa lihasten olevan nyt siinä kunnossa, että muutaman lepopäivän jälkeen pitäisi pystyä tekemään lopputestissä 100 punnerrusta.

Viimeinen, kuudennen viikon treeni oli yhtä tuskaa. Sarjojen välissä pidetty lepoaika 45s oli todella vähän ja punnerruksia tuli valtavat määrät. Selvästi lihakset ovat väsyneet, sillä sarjat tuntuivat raskailta jo 20-30 toiston välillä, kun aiemmin sama fiilis tuntui vasta ylittäessä 40. Sain tosissani taistella, että jaksoin tehdä sarjat loppuun asti ja kädet olivat aivan irrallisen tuntuista haperoa harjoittelun jälkeen. Kyllä hiki virtasi ja naama punotti!

Olen lähipiiristäni ja työkavereista ainoa, joka on suorittanut treeniohjelman loppuun asti. Yksi toisensa jälkeen on jättänyt homman kesken kuka mistäkin syystä. Haastetta kokeillut kaverini varoitti neljännen ja kuudennen viikon rankkuudesta (hän itse lopetti viikolla neljä), ja oli aivan oikeassa; ne ovat olleet ne vaikeimmat.

Hyviä vinkkejä on tullut hengittämisen suhteen edellisen blogauksen jälkeen, kiitos niistä! Olen kokeillut muutamaa ja paremmalta tuntuu, mutta vähän vielä on tekniikka hakusessa. Jos hengittää liian nopealla tahdilla, niin hengästyy, ja jos ei hengitä tarpeeksi, niin lihakset väsyvät nopeammin. Mutta kyllä se tästä selkiytyy.

Sadan punnerruksen haasteessa suositellaan viimeisen viikon jälkeen muutamaa lepopäivää, ja se on varmasti kullanarvoinen neuvo. Aion siis antaa kropan huokaista hetken ajan ennen lopputestiä, ja valmistautua pitkään koitokseen myös henkisesti.

Nyt siis lepoa, ruokaa ja iloista mieltä. Ensi kerralla nähdään lunastaako ohjelma lupauksensa!

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä