Haku päällä: Millainen on hyvä treffiprofiili nettiin?

Miten herättää juuri sen oikean ihmisen huomio netin syövereissä?  Kuva: stock.x

Tunnen olevani vanhanaikainen, koska itse vierastan koko ajatusta. Ajatus itsestäni kahvilassa tenttaamassa voisiko minulla ja vastapäätäni istuvalla tuiki tuntemattomalla Lazze_83:lla olla muutakin yhteistä kuin horoskooppimerkki, on jo lähtökohdiltaan hyvin vaivaannuttava. Sitä paitsi, vannoutuneena romantikkona en ole koskaan edes halunnut uskoa, että mies voisi löytyä netin kautta.

Skeptisestä suhtautumisestani huolimatta hiljennän nyt sisäisen vastarintani ja teen treffi-ilmoituksen. Jos ei muuta, niin ainakin sen avulla tuplaan omat mahdollisuuteni todellisen rakkauden löytämisessä, siihen nähden jos vain istuisin viikonloput kotisohvalla odottamassa prinssin ilmestymistä oveni taakse.

Tuumasta toimeen ja ilmoitusta rustaamaan. Mutta miten ihmeessä hyvä treffiprofiili oikein kirjoitetaan? On käsittämättömän vaikeaa yrittää erottua tuhansien muiden treffi-ilmoitusten joukosta. Miten herättää juuri oikean ihmisen huomio, ilman, että kaiken maailman keski-ikäiset ja vielä varatut einarit kirjoittaisivat minulle? Aina löytyy niitä, jotka lähestyvät kaikkia, sanotaanpa ilmoituksessa mitä tahansa. Ja jos haluaa tavata jonkun oikeasti fiksun tyypin, niin on pakko kertoa itsestään muutakin kuin silmienväri.

Kuvailua itsestään ei ainakaan kannata aloittaa sillä, kuinka huono on kirjoittamaan itsestään. Myös työhakemusta muistuttavat listailut omista luonteenpiirteistä ovat kuluneita. On hassua, että sattumoisin juuri kaikki rennot ja ulospäin suuntautuneet tyypit ovat päätyneet etsimään seuraa samalle sivustolle. Palveluiden pursutessa näitä iloisia, mukavia ja huumorintajuisia ihmisiä voi vain miettiä, miksi nämä kultakimpaleet ovat vielä vapaalla jalalla.

Laulun tai runon kopioiminen profiiliin voi tuntua kuningasajatukselta. Vaikka kuinka palavasti haluaisi korostaa omaa taiteellisuuttaan ja syvällistä persoonaansa, niin toisten tekstien copypasteeminen ei ole se maailman omaperäisin idea. Sitä paitsi tällainen salaperäinen teksti ei välttämättä aukea edes kappaleen jo entuudestaan tuntevalle.

Aikani tyhjää word-tiedostoa tuijotettuani päädyn lopulta kirjoittamaan itsestäni rehellisesti yrittäen samalla välttää pahempia latteuksia. Sanon suoraan suhtautuvani nettitreffailuun hieman varauksellisesti, mutta ilmoitan kuitenkin olevani avoimin mielin liikkeellä. En pelkästään ylistä itseäni, vaan kerron myös jotain huonoista puolistani. Olen lopputulokseen melkein tyytyväinen. Kirjoitettuani tajuan, että vaikein tilanne on vasta edessä. Kuva puuttuu. Aaargh!

Profiilikuvan merkitys on vähintään yhtä tärkeä kuin tekstinkin. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Sen pitää olla edustava, muttei kuitenkaan täysin tunnistettava niin, että kuka tahansa pystyy onkimaan tietoja netistä sen perusteella. Jos sitten laitan kuvan, jossa olen edukseni, mutten kuitenkaan näytä omalta itseltäni, niin siinäpä uusi dilemma: menenkö jo huijaamisen puolelle? On tietenkin kohtuutonta toivoa, että sopiva kuva löytyisi valmiiksi tietokoneeni syövereistä. Pitäisikö minun siis julkaista itse ottamani kuva, jossa poseeraan teinisti peilin edessä, vai koettelenko kaverin hermoja pyytämällä häntä napsimaan kuvia? Voin kertoa, että siinä touhussa ei muuten selvitä yhdellä kameran laukaisulla.

Jään harkitsemaan profiilikuvan laittamista. Tärkeintä että tekstissä on yritystä. Jäljellä on enää palvelimen valinta. Kirjoitan hakukoneeseen hakusanaksi ”hyvä treffisivusto” ja minulle selviää, että aikomani sivustot ovat kaikki maksullisia. Jatkan surffailua keskustelupalstoilla etsien hyviä ilmaisia treffipalveluita. Jotenkin päädyn sivulle, joka mainostaa itseään Suomen ensimmäisenä treffisivustona varatuille. No huh huh! En edes tiennyt, että sellaisiakin palveluja on olemassa. Jostain syystä salasuhde avioliitossa elävän miehen kanssa ei minua innosta. Ja ilmeisesti koko homma muutenkin edellyttäisi sitä, että olisi myös itse varattu. Joopajoo, ei ole ihan mun juttu. Aikani vertailtuani jäljelle jää kaksi asiallisen tuntuista vaihtoehtoa. Valitsen lopulta sen, joka näyttää minusta selkeämmältä.

Päätän varmuuden vuoksi laittaa ilmoituksen myös sivustolle, jonka olen kuullut olevan pääkaupunkiseudulla asustelevien mielestä ”junttisivusto”. Palvelu on kuitenkin yksi Suomen suurimpia ja en jaksa uskoa, että kaikki olisivat siellä ihan idiootteja. Sitä paitsi tiedän useita, jotka ovat tavanneet seurustelukumppaninsa kyseisen palvelimen kautta. Nyt on ainakin yritystä.

Jännää nähdä, mitä tästä seuraa vai seuraako mitään. Mutta voi luoja, enpä olisi arvannut miten pelkän treffiprofiilin luominen voisi olla näin vaikeaa!

kommentit

"Junttisivustolta" voi todellakin löytyä kultakimpaleita! Olen juuri muuttamassa sellaisen kanssa yhteen. <3 Onnea etsintään!

>N Ke, 2012-05-16 08:50

Eihän sitä heti tarvitse kahvilaan lähteä kahvikuppiaan tuijottelemaan. Jos on mahdollisuuksia, että tutustumisesta seuraa ihmissuhde, niin kyllä ajatusten vaihtoa syntyy meilitse ennen treffejä.
Jos kirjoitellessa synkkaa, mutta fyysistä vetoa ei sitten tunnekaan niin ystävyyssuhteen saa kuitenkin.

>Juttelija Pe, 2012-05-18 12:46

Vastaus: Sellainen jossa on kauniin ihmisen kuva.

>Setämies Pe, 2012-05-18 12:31

Entä, jos ei ole kaunis?

>iina Pe, 2012-05-18 18:33

Se, että tekstissä on yritystä, on vasta toiseksi tärkeintä. Kyllä se kuva on ykkönen.

>Bibendum Pe, 2012-05-18 14:39

otata peilin kautta kuva ja mielellään kokovartalosellainen, eikä mitään ylenpalttista meikkiä tai valotusefektejä. Profiiliteksti pitää olla lyhyt... sun naamaas ne miehet eniten kuitenkin tuijottaa ja liika runoilu lähinnä houkuttelee ne epätoivoisimmat.

Ja älä helevetissä laita niitä kuuluisia 4 sanaa : sosiaalinen, rehellinen, katseenkestävä ja luotettava ... jos tuo muka pitäisi aina jokaisen kohdalla paikkaansa niin Suomessa ei pitäisi olla avioeroa eikä rikollisuutta :D

>Adro Pe, 2012-05-18 18:06

Olen samaa mieltä...sisäinen kauneus on ulkokuorta tärkeämpi.Kun sinne pääsis kurkistamaan...

>Pietu Pe, 2012-05-18 19:46

lisää kommentti

Haku päällä – 25-vuotiaan naisen ajatuksia sinkkuudesta ja sen oikean pyydystämisestä

Liisa on kyllästynyt olemaan sinkku ja pohtii nyt, mitä asian eteen voisi tehdä.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä