Osallistu kyselyyn: millaista on olla sinkku?

Useimmat meistä haluaisivat rakastetun, mutta yhä useampi elää yksin. Meitä kiinnostaa, mistä kiikastaa. Millaisia ominaisuuksia miehet ja naiset siinä Oikeassa arvostavat? Voiko duunari tulla onnelliseksi tohtorin kanssa? Mistä juuri sinä etsit rakkautta?

Parittomat on YLE TV1:n uusi ohjelma, jossa fiksuille naisille etsitään sulhasta. Treffailun ohessa ohjelma valottaa kansainvälistä ilmiötä, koulutettujen naisten erityishaasteita sinkkurintamalla. Onko koulutuksella Suomessa merkitystä parinvalinnassa? Minkälaista on elää yksin?

Ohjelmaa kuvataan talven ja kevään 2012 aikana, ja se nähdään televisiossa syksyllä 2012.

__________________

Kiitos kaikille osallistuneille! Parittomat TV1 7.10.2012 alkaen.

 


kommentit

Ihan palautteena että onkohan tuo aivan loppuun asti ajateltua tarjota useita vaihtoehtoja kysymyksiin kuten "etsin suhdetta" ja "olen löytänyt seurustelukumppaneita" ja huolia vain yhtä vastaukseksi...

>el manuel Pe, 2012-01-20 04:02
el manuel kirjoitti:

Ihan palautteena että onkohan tuo aivan loppuun asti ajateltua tarjota useita vaihtoehtoja kysymyksiin kuten "etsin suhdetta" ja "olen löytänyt seurustelukumppaneita" ja huolia vain yhtä vastaukseksi...

Törmäsin täsmälleen samaan ongelmaan.

>Vastaaja Ma, 2012-01-23 15:44

Kysely oli laadittu täysin pelleilymeiningillä. Kyselyn kysymykset hyväksyjällä olisi syytä hävetä. Sen kerran kun sinkkuutta aletaan valtakunnan asiamediassa käsitellä, niin sitten kysytään kysymyksiä tyyliin "akateemisia ei kiinnosta seksi niin paljon kuin duunareita". Haloo! Eli siis edelleen rakennetaan sen varaan, että sinkut on surkeita seksinnälkäisiä miehennielijöitä tai naistenmiehiä.

Suomessa on yli miljoona yksineläjää, joten olisi toivonut kyselyn tekijöiltä hieman enemmän asiallisuutta ja lähdekritiikkiä.

>Satu Ti, 2012-01-24 11:04

Hei Satu ja muut,
kyselyä ei suinkaan ole laadittu pelleilymeiningillä, vaikka huumori on koetettu pitää mukana. Ja onneksi vastaajat ovatkin ottaneet kyselyn tosissaan. Monet kysymyksissä esiintyvät "pelleilyt" tai kärjistykset on poimittu verkossa vellovista sinkkuutta ruotivista keskusteluista - meitä kiinnostaa tietää, kuinka vahvasti tietyt stereotypiat vaikuttavat ihmisten valintoihin. Ohjelman taustamateriaalina käytetään tämän kyselyn ja monien haastatteluiden lisäksi myös alan kotimaista sekä kansainvälistä tutkimusta.

>Toimitus Ti, 2012-01-24 12:17

Kiitos vastauksesta. Siinä tapauksessa kysely olisi ollut hyvä ohjeistaa kertomalla, mistä ne kärjistetyt väitteet ovat peräisin ja ennen kaikkea miksi, niin lähtökohta vastaamiselle ja koko ohjelmaan suhtautumiselle olisi ollut heti aivan toinen. Myös vastausvaihtoehtoja olisi ollut syytä pohtia hieman tarkemmin, sillä näin hölmöihin väitteisiin ei useimmiten löydy sopivaa vaihtoehtoa valmiista vaihtoehdoista.

Stereotypiathan eivät yleensä konkretisoidu kovinkaan hyvin yksittäisten ihmisten elämässä. Kyselyä ei tietysti ole tarkoitettukaan tutkimukselliset kriteerit täyttäväksi (esim. tilastollinen merkitsevyys), mutta siitä huolimatta uskon, että olisitte saaneet paljon kiinnostavampaa tietoa vähän asiallisemmalla tyylillä.

>Satu Ti, 2012-01-24 13:07

Niin joo eihän se elämä niin mene, että ehtisi aina kamalasti miettiä kumppanin koulutusta. Aikoinaan mietin, onko vankilasta vapautuneet raittiit vähemmän dokuja kuin akateemiset snobit. No, onneksi se etsintä ei johtanut täyteen tuhoon vankilakundien kanssa mutta vaarassa oli kyllä. Erikoisuuksien tavoittelijaksikin voi ruveta.

>Toinen Satu Ke, 2012-01-25 00:03

jooo tuota noi, sinkkuna oleminenhan on siis todella sinkkumainen olo elikkä yksinäinen. Mutta siinä on se hyvä puoli että voi pelata paljon ja Robin Packalen on kaikista paras laulaja minkä minä olen koskaan urallani kuullut!

>sherlock To, 2012-01-26 14:37

Ihmettelin itsekin, miksi näin alentuvasti kysely on tehty. Mielestäni ei kyselyä tehdä nettiin pohjautuen vaan oikeasti oikealle tekstityylillä;puolueettomasti. Tällä nyt siis halutaan saada tietyt vastaukset näihin kysymyksiin.

>Sinkku minäkin To, 2012-01-26 17:53

Onneksi kyselyssä oli myös "vapaa sana" -osio. Siinähän oli tilaisuus kommentoida kysymyksiä. Taustatiedoissa koulutustasosta puuttui opistotason koulutus.

>Poppeli To, 2012-01-26 22:23

Kaikki ovat kiinostuneet 20-40 vuotiaiden sinkkujen huolista ja elämästä. Kukaan ei etsi miestä 50+ naiselle.

>al1as Pe, 2012-01-27 11:51

Jaarittelenpa tässä vähän. Olisi kiva, kun olisi aina juttuseuraa, arjen jakajaa ja teknistä tukea. Seksistä en niin piittaisi ja alan olla taas myöhäisherännäisenä aika vanhanaikainen: avioliittoon sitten tarvis mennä. Mutta sopivia miehiä ei ole tarjolla tai sitten loppuunkaluttuja käytettyjä miehiä tai arkoja peräkamarinpoikia. Joten tässä on sitten pärjättävä joten kuten ja otettava mallia monista upeista pitkän elämän saavuttaneista sinkuista. Olisipa suvussani joku nuorempi jäsen, jonka saisi "huoltajaksi"loppuun asti.

>Toinen Satu Ma, 2012-01-30 17:14

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä