Tennarit jalkaan - on siis kevät!

Tennarit jalkaan - on siis kevät! Kuva: Siiri HuttunenYksi varma kevään merkki on talvisaappaiden vaihto tennareihin. Se tunne, kun saa laittaa ensimmäisen kerran kevättossut jalkaan, vaikka on vielä lunta ja jäätä. Ei haittaa, jos aamupakkasissa varpaat vähän jäätyykin. Tuplasukat vain jalkaan ja menoksi!

Keväiset kadut suorastaan huutavat tennareita ja siroja kevätkenkiä. Toisille kuivat kadut tarkoittavat korkokenkiä. Uhkarohkeimmat vetävät aurinkohulluudessa ballerinat jalkaan. Askel muuttuu keveämmäksi, ja hiekkainen asfaltti hivelee tennareiden kumipohjia. Aurinko lämmittää kasvoja ja koiran kakka haisee sulaneen lumen alta. Sama rituaali joka kevät. 

Tennarit merkitsevät fyysisen keveyden lisäksi henkistä keveyttä. Pitkän talven jälkeen pimeys on väistynyt ja painolasti harteilta kevenee valon myötä. Hiekattomat, kuivat kadut saavat ihmeitä aikaan. Se on lupaus jostain paremmasta.

Auringon ja lämmön myötä saa vaihtaa talvitakin kevättakkiin. Ihan kohta voi polkupyörän kaivaa kellarista. Mutta kaikki alkaa tennareista. Sitten voikin alkaa odottaa kesäsandaaleita!

Tennarit jalkaan - on siis kevät! Kuva: Siiri HuttunenTennarit jalkaan - on siis kevät! Kuva: Siiri Huttunen

kommentit

Nuorisomme on kulkenut koko talven tennareissa ja ainakin täällä Oulussa ajetaan pyörällä kesät talvet. Ei ole kevään merkit samat kuin ennen...

>Kevytkenkä Pe, 2013-04-05 12:14

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä