Tuhkimotarinoita kuvaa 12 naisen sisäistä ja ulkoista muutosta

Tuhkimotarinoita. Stylisti Outi Broux laittaa tyylit uusiksi. Kuva: Yle Kuvapalv

Tuhkimotarinoita-sarjan toisen tuotantokauden haku alkaa syksyllä 2013. Pysy kuulolla!

___________________________

Etsimme talvella 2012 Olotilassa muuttujiksi erilaisia 20 - 40-vuotiaita naisia. Isoja ja pieniä, kaupungista ja maaseudulta, rohkeita ja ujoja.

Tuhkimotarinoita-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on nyt valmis. Se kertoo kahdestatoista vahvasta ja rohkeasta suomalaisnaisesta, jotka ovat selviytyneet mitä moninaisimmista elämän aallokoista: vankilasta, syövästä, keskenmenoista, sodasta, leskeydestä, huumeista, yksinäisyydestä, ujoudesta, liikalihavuudesta.

Naiset ovat kulkeneet pitkän matkan kohti henkistä muutosta. Sisäisen muutoksen lisäksi he haluavat nyt löytää omat ulkoiset vahvuutensa ja saada lisää itsevarmuutta.

Stylisti Outi Broux matkaa eri puolille Suomea kuulemaan näiden rohkeiden naisten tarinoita ja auttaa jokaisessa jaksossa yhtä kerrallaan löytämään oman ulkoisen säihkyvyytensä.

Tuhkimotarinoita - 12 jaksoa YLE TV2 24.9.2012 alkaen maanantaisin klo 21

 

___________________________

Etsimme talvella 2012 muuttujiksi erilaisia naisia. Isoja ja pieniä, kaupungista ja maaseudulta, rohkeita ja ujoja. Jokaisella naisella on oma tarinansa ja se voi olla kipeä, rohkaiseva, sisukas, yllättävä, yksinäinen tai kaikkia koskettava – yhtä arvokkaita jokainen.

____________________________

Osallistujat vuoden 2012 Tuhkimotarinoita -sarjaan on valittu. Lämmin kiitos kaikille ilmoittautuneille! 

Palautetta ohjelman toimitukseen voi lähettää osoitteella tuhkimotarinoita (at) yle.fi

kommentit

eikö näitä tälläisiä ohjelmia ole jo muut kanavat pullollaan, on se kumma kun joka kanavalta tulee samaa pikkasen eri paketissa. Onko tämä nyt sen kanavannuorennuksen aikaansaanoksia? Olisitte antaneet kanavan olla ennallaan, hyviä sarjoja ym. eikä mitään kaupallisten kanavien matkimista.

>hilla-maria To, 2011-11-24 11:57

Tämä on ikäsyrjintää koska yli 50 ikäinen nainen ehkä kaipaisi myös apua oman ulkonäkönsä muuttamiseen varsinkin kun monasti tuossa iässä ulkoinen olemus muuttuu ja on vähän hukassa ulkonäön suhteen.
Paino on noussut,iho muuttuu ja hiukset.

terkuin Riitta

>Riitta Anttila To, 2011-11-24 13:18

Taas tätä ikäsyrjintää. Kyllä nainen ikään katsomatta tarvitsee mahdollisuuden muutokseen. Työelämässäkin yli 50 vuotias nainen on liian vanha. Työnhaussa ei enää kelpaa. Nyt näyttää siltä, että myös muodonmuutokseen yli 50 vuotias on liian vanha. Milloin tulee ohjelmia, jossa annetaan kaikille mahdollisuus ikään katsomatta?

>Sinkkumummi Ke, 2011-11-30 11:04

Miksi juuri naisten? Näitä ohjelmia ja lehtiä on maailma pullollaan, joten vinkkejä ja ohjeita kyllä on joka puolella jos vaan vaivautuu pitää silmiään auki.

Sen sijaan suomalaisen miehen tuunausohjelmalle olisi käyttöä. Kun jatkuvasti joutuu työn puolesta "edustamaan" eikä työnantaja mitenkään kouluta tai korvaa tyylikoulutusta, olisi hyvä kun edes jostakin tulisi vinkkejä miten pitäsi missäkin tilausuudessa pukeutua, milloin olla casual, ja milloin tiukantärkeä. Miten käytetään small talkia, jne.

>UunoBulger Ke, 2011-12-07 08:49

Tv 2 muuttuu ensi vuonna Liv- kanavan kaltaiseksi hömpäksi.
Kuulemma kohderyhmänä nuoret aikuiset naiset.
Minusta tuntuu, että naisia tullaan aliarvioimaan ja rankasti.
Olen itse kolmekymppinen, ja TV 2on ollut lempikanavani juuri asiallisuutensa takia. Jos joskus olen halunnut aivotonta hömppää katsoa, sitä varten on ollut monta kanavaa.
Nyt ei kai jää jäljelle kuin Teema.

>Tiuku Ti, 2011-12-20 18:20

Hömppää tai ei, Suomessa on liian vähän rohkeita ihmisiä. Ikäsyrjintää tai ei- monella on jo omalla paikkakunnallaan muuttujien tekijöitä, ei tarvitse tv:n turvautua.

Mielestäni tässä ei ole kysymys pelkästä ulkokuoresta, sen muuttumisesta, vaan siitä, miten muutos vaikuttaa henkilön oikeaan elämään. Jatkakaa ohjelman tekoa, valitkaa sinne ne oikeat ihmiset, jotka tekevät ohjelmasta merkittävän erilaisen hömppäkanaviin verrattuna. Jokaisella ihmisellä on Tarina!

>Karin La, 2011-12-24 22:21

Olen yrittänyt nyt kaksi kertaa kokeilla lähettää ko. lomaketta, mutta ilmeisesti sen lähettäminen ei onnistu. Olisikohan kyseessä aikakatkaisu(ei tuota niin kovin äkkiä täytetä)? vai joku virhe?

Saankohan mistään selville, että onko tuo mennyt perille?

>Handis Ke, 2011-12-28 11:13

Hei! Harmillista! Laita palautetta osoitteeseen tuhkimotarinoita@yle.fi niin tarkistetaan tilanne!

>toimitus /Katja To, 2011-12-29 12:40

mulla sama juttu, ei näkynyt missään että menikö perille vai ei

>Kissa La, 2012-01-21 19:20

Olen myös samaa mieltä, että yli 40 vuotiaana muutokset kropassa ja varsinkin kasvoissa on voimakasta ja sitä on ihan hukassa välillä, et kuka se oikeastaan sieltä peilistä katsoo! :O

>Insku Pe, 2012-01-06 22:36

Ihmeellistä ikäsyrjintää YLEltä. Eikös kaikenlaisen tasa-arvon ja humanismin edistäminen oikein ole talon toimintaohjelmassakin? Miten tämä ikärasisimi istuu siihen systeemiin? Voisin ilmoittaa ohjelmaan montakin ystävätärtäni, jotka ovat yli 40-vuotiaita ja varmasti he ilahtuisivat mahdollisuudesta muodonmuutokseen. Mutta ilmeisesti Ylellä pelätään, että tavoitellut katsojamäärät putovat, jos kohdeyleisön (ilmeisesti tuo 20-40-vuotiaat) mieleen juolahtaa, että heilläkin on ikääntyminen edessään...:D Suomi on ihmeellisesti lokeroitumassa ikäryhmäyhteiskunnaksi. Ensiksi ollaan oman ikäluokan kanssa kouluputkessa. Työelämässä seurustellaan vain omanikäisten kanssa ja perheelliset viettävät aikaa vain samanikäisten perheellisten kanssa. Lopuksi samanikäiset vanhukset sullotaan vanhainkotiin oman ikäluokkansa kanssa. Hieno homma!

>Aikuinen nainen Su, 2012-01-08 14:15

Minäkin olisin halukas osallistumaan, mutta ikää on 46 v. Lapset ovat osasta jo murkkuiän ohittaneet, ja nyt olisi vihdoinkin äitillä aikaa itselleen ja muodon muutokselle.

>ruuhkavuosissa Su, 2012-01-08 21:46

Samaa mieltä kuin edelliset kirjoittajat. Kyllä kolmekymppinen on helppo stailata ihan itekin mutta yli nelikymppisen kropassa on jo vähän vaikeampaa elää ja saada jotain otetta omaan tyyliin ja kehossa tapahtuviin muutoksiin. Ehkä se on sitten mission impossible ja voidaan suosiolla lähteä siitä että 40 kun lasiin kilahtaa niin naisen voi unohtaa. Ja 40 v on vielä nuori kun elinikäennusteet nousevat jo sinne sataseen. Viimeiset 60 vuotta tasaista alamäkeä...

>Yliaikuinen nainen Pe, 2012-01-13 14:28

Ilmoittautumislomakkeellanne kysytään varsin intiimejäkin asioita ilmoitettavasta henkilöstä.

Ette kuitenkaan kerro, mihin kaikkeen näitä tietoja käytätte. Lähetetäänkö ehdotetuille henkilöille kenties mainoksia? Ketkä käsittelevät tietoja, miten kauan niitä säilytätte yms. tietosuojaan liittyviä kysymyksiä nousee mieleeni.

Kummastelen myös ohjelmaanne haettavien ikä- ja sukupuolirajoituksia tasa-arvoa loukkaavina. Lisäksi tämän päivän 20-40-vuotiaat naiset näyttävät kyllä pysyvän trendeissä hyvinkin mukana ja käyttävän niin puhelutumiseen, kosmetiikkaan, erilaisiin kauneushoitoihin ja jopa -leikkauksiin uskomattomat määrät rahaa, mutta vain hitusen tyylitajua. Iäkäämmät ovat ehkä arempia kokeilemaan uutta ja vaihtamaan tyyliä, vaikka sille "tajua" onkin.

Mielestäni miehetkin ovat muuttumisleikin ja stailauksen arvoisia. Miksi kummassa heidät on ohitettu täysin?

>Miettijä La, 2012-01-14 01:03

Ilmoittautumislomakkeellanne kysytään varsin intiimejäkin asioita ilmoitettavasta henkilöstä.

Ette kuitenkaan kerro, mihin kaikkeen näitä tietoja käytätte. Lähetetäänkö ehdotetuille henkilöille kenties mainoksia? Ketkä käsittelevät tietoja, miten kauan niitä säilytätte yms. tietosuojaan liittyviä kysymyksiä nousee mieleeni.

Kummastelen myös ohjelmaanne haettavien ikä- ja sukupuolirajoituksia tasa-arvoa loukkaavina. Lisäksi tämän päivän 20-40-vuotiaat naiset näyttävät kyllä pysyvän trendeissä hyvinkin mukana ja käyttävän niin puhelutumiseen, kosmetiikkaan, erilaisiin kauneushoitoihin ja jopa -leikkauksiin uskomattomat määrät rahaa, mutta vain hitusen tyylitajua. Iäkäämmät ovat ehkä arempia kokeilemaan uutta ja vaihtamaan tyyliä, vaikka sille "tajua" onkin.

Mielestäni miehetkin ovat muuttumisleikin ja stailauksen arvoisia. Miksi kummassa heidät on ohitettu täysin?

>Miettijä La, 2012-01-14 01:03

Milloin saamme vastaavanlaisen ohjelman, jossa yli 40-vuotiaat naiset ja miehet saavat mahdollisuuden muutosleikkiin ?

>Nanna Su, 2012-01-15 18:46

Hei, ilmoittautuminen ei oikein suju, sivusto takkuilee jostain syystä. Mistä tietää että ilmoittautuminen tuli perille, lähetättekö sähköpostia vai teenkö uuden ilmoittautumisen?

>jii Ma, 2012-01-23 14:55

Koska järjestätte meille MUMMOILLE MUUTTUMISLEIKIN?
Olisihan lastenlapsilla mukava katsella nuorekasta MUMMOA.

>MUMMO Ti, 2012-01-24 06:52

Onpas kyllä selkeä suunnan muutos kakkosella. Ikävää sinänsä, kun yle on kuitenkin tähän asti profiloitunut laatuohjelmien ja vähän syvällisemmän ajatusmaailman edustajana. Minusta mennään kyllä pahasti metsään, jos yle yrittää lähteä kilpailemaan katsojista samoilla konsepteilla kuin kaupalliset hömppäkanavat, liv, ava, sub, jim ... Näitä muuttumisleikki-, sisustus-, remontti-, kokkaa-, laihduta-, jnejne-ohjelmia on jo pilvin pimein, ja uusia pukkaa. Pitääkö ne tunkea myös julkisella rahalla ylläpidettävälle kanavalle?

Ja vielä tuosta sisällöstä: tosiaan erikoista, että ikä rajattu alle 40, ja epätasa-arvoinen myös sukupuolen suhteen. Näissä olemassa olevissa itsensä tuunausohjelmissa on kyllä näkynyt kaiken ikäisiä, enimmäkseen naisia, mutta myös miehiä. Siis yritetään kopioia olemassa olevaa ohjelmakonseptia, mutta päivittämättä sitä nykyaikaan. Ei voi antaa korkeaa arvosanaa, sori vain.

>Kouluarvosana 5+ Ti, 2012-01-24 15:38

Samaa mieltä kuin monet muutkin! Ikäsyrjintää.

>Aikuinen nainen Ke, 2012-01-25 13:21

Kuulun ns. suuriin ikäluokkiin, ja meitä on paljon. Haluaisin olla edelleenkin nuorekas ja muodikas, mutta ihan kaikki, mikä sopii alle neljäkymppiselle, ei sovi vanhemmille. Mutta tätimäiseksi en silti aio ikinä! Tehkääpä ohjelma iloisesta vanhenemisesta, rypyistä ja niiden unohtamisesta! Maailmassa on muutakin kuin ulkonäkö. Turhaa sitä on niin kovasti mediassa korostaa. Ja ketä kiinnostaa?

>Ei vielä vanhus Ke, 2012-01-25 17:35

Kun olette ohjelmaa katsoneet, hävettää teitä varmasti kommenttinne...

>cancer Ke, 2012-08-29 20:25

Mielestäni tämä on paras näkemäni muuttumisohjelma, kerrankaan ei ole sitä pinnallista hömppää. Valinta ohjelmaan pyrkijöistä on varamasti ollut hankala, mutta olette onnistuneet hienosti. Arvokkaita tarinoita nähty ja ihania ja varmasti ansaittuja/ toivottuja muutoksia koettu! Ihana ohjelma, tällaisia lisää! Tämä piristää syksyä!

>Elina Ti, 2012-10-02 20:16

Katselin äsken Tuhkimotarinan Emman jakson. Aivan ihanan avoin ihminen ja todella rohkea, kun uskalsi puhua vaikeistakin asioista noin avoimesti. On sitten ylipainoin tai ei, niin itsestään huolehtiminen antaa itsevarmuutta jokaiselle. Itsestään ja kunnostaan huolehtiminen ei myöskään aina tarkoita, että ollaan kovalla laihdutusjaksolla, vaan ylipainoinen voi olla myös fyysisesti hyvin terve.

>Sinna Su, 2012-10-14 11:13

Ihan mielettömän koskettavia jaksoja ja ihana Outi on empaattisin ihminen! Lisää uusia jaksoja! :)

>sonja Ti, 2012-11-27 15:14

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä