Äidit, vauvat ja kätilöt pääosassa koskettavassa 50-luvun brittiepookissa

Uusi BBC-sarja Hakekaa kätilö! perustuu 1950-luvun tositapahtumiin. Kuva: Yle Ku

Hakekaa kätilö! -sarja kertoo 1950-luvun Itä-Lontoon asukkaiden elämästä. Sarja perustuu sairaanhoitaja Jennifer Worthin omiin muistelmiin.

Sarjan päähenkilöllä, maaseudun rauhassa kasvaneella Jenny Leellä olisi ollut mahdollisuus nähdä maailmaa, mutta hän valitsi kutsumuksensa; elämäntyön kätilönä nunnien ylläpitämässä pienessä Nonnatus House -terveystalossa. Sarja kuvaa monilapsisten perheiden äitien karua arkea ja kätilöiden työtä tiukoissa olosuhteissa.

"Kätilöiden työ oli raskasta mutta tuotti tekijöilleen suurta tyydytystä, etenkin pontevan ensiparkaisun kajahtaessa vastasyntyneen suusta. Ja viimeistään vuoden kuluttua sama syntymän ihme koettaisiin perheessä uudelleen."

Aiheen koskettavuudesta huolimatta luvassa on humoristista ja lämminhenkistä epookkia. Sarjan päähenkilöihin voi tutustua etukäteen BBC:n sivuilla.

Yle TV1 perjantaisin klo 19.00 alkaen 22.2. ja Areenassa seitsemän päivän ajan.Hakekaa kätilö! perustuu 1950-luvun tositapahtumiin Lontoossa. Kuva: Yle KuvapalveluHakekaa kätilö! perustuu 1950-luvun tositapahtumiin Lontoossa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

kommentit

Onko tämä joku peli-vitsi ??? vai onko tämä tyypillista suomalaista hidas ajattelu tapa ja reagointi asioihin.Sarja ei ole enää nähtävissä ensi pe 10 tule joku muu sarja sijaalle. Minkä takia teette niin typerlä päätös ? ilmoittamatta.

>Gabriela Veloso Vergara La, 2014-01-04 21:40

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä