Blogistania: Isyyspakkaus ja Tommi Koivisto

Blogistania: Isyyspakkaus ja Tommi Koivisto. Kuva: Mape MorottajaTommi Koivisto on helsinkiläinen kolmikymppinen konsultti, pienen tytön isä, wanna-be-rocktähti ja intohimoinen remontoija. Tommin elämä muuttui, kun ensimmäinen lapsi tuli maailmaan. Sen myötä myös remonttiblogi muuttui vauvablogiksi. Tommi aloitti Isyyspakkaus-blogin alkuvuodesta 2012. Isäblogille on selvästi kysyntää, sillä Tommin blogissa on vieraillut lähes 200 000 eri kävijää, ja käyntejä on kertynyt melkein miljoona.

- Mun blogi eroaa äitien pitämistä blogeista ehkä siinä, että yhdistelen blogiin muitakin kuin vauva-aiheita, kuten remontointia ja musajuttuja, kertoo Sense of Silence -bändissä laulava Tommi.

Vauvaan liittyvät aiheet ovat usein herkkiä ja kipakoitakin kommentteja virittäviä. Joistakin vauvalehtien keskustelupalstoista on tullut tuomitsevuudessaan jo ilmiöitä. Tommi saa lukijoiltaan palautetta paljon. Pääosin se on kannustavaa, mutta myös Tommin blogin lukijat ovat tiedostavia ja kantaaottavia.

- Luulen, että isänä saan vähän enemmän anteeksi lukijoilta. Silti täytyy miettiä tarkkaan, mitä sanoo esimerkiksi kestovaippailusta tai itsetehdyistä luomuruuista, jos haluaa keskustelun pysyvän asiallisena. Toki välillä provosoin tahallanikin, Tommi virnistää.Blogistania: Isyyspakkaus ja Tommi Koivisto. Kuva: Mape Morottaja Tommi jää tyttärensä kanssa vanhempainvapaalle puoleksi vuodeksi, kun vaimo palaa töihin. Tästä ratkaisusta Tommi on iloinen.

- Pääsen tutustumaan tyttäreeni aivan eri tavalla kuin jos olisin päivät töissä ja ehtisin nähdä häntä vain iltaisin muutaman tunnin ennen nukkumaan menoa, Tommi pohtii.

Tommi on ollut yhdessä vaimonsa, jota blogissa kutsutaan rouvaksi, kanssa 16 vuotta. Hän on aina halunnut isäksi.

- Lapsen syntymä oli sanoinkuvaamaton ilo ja onni! Kyllä mulla meni lapsen myötä elämänarvot uusiksi. Nyt määrittelen itseni ennen kaikkea isäksi ja teen elämässä ratkaisuni nimenomaan isänä, Tommi toteaa.

Vaikka pienen tytön isänä oleminen on tällä hetkellä Tommin tärkein tehtävä, ei isyys ole muuttanut kaikkea hänen elämässään. Tärkeistä asioista hän on pitänyt kiinni, vaikka on joutunut tekemään myös kompromisseja menojensa suhteen.

- Enää ei tule joka ilta singahdettua jonnekin, vaan nautin kotona olosta ja lapsen kanssa leikkimisestä, Tommi toteaa.

Blogistaniassa Tommi näyttää ystäviensä kanssa origamintekotaitoja sekä esittelee itse remontoimaansa kotia, jota on sisustuslehteenkin kuvattu.Blogistania: Isyyspakkaus ja Tommi Koivisto. Kuva: Mape Morottaja

Tommin blogivinkkeinä on kolme hänen ystäviensä pitämää blogia:

Tommin Blogistania-jaksossa vieraileva Hanna kirjoittaa hääblogia
www.hs.fi/blogi/myotajavastoinkaymisissa/

Tommin ystävä, nimimerkki Perho Kerttunen, kirjoittaa puutarhablogia
www.lily.fi/palsta/kasvihormoni

Kolmas ystävä bloggaa kirjan kirjoittamisesta
http://liuskapaivassa.blogspot.fi


Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin klo 19.30 ja Areenassa. Isyyspakkaus ja Tommi Koivisto nähdään 8. lokakuuta.Blogistania: Isyyspakkaus ja Tommi Koivisto. Kuva: Mape Morottaja

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä