Koulu uudistuu oppilaidensa käsissä

Koulu saa uutta ilmettä lasten käsissä - maali riittää. Kuva: Jenny Huttunen

Roihuvuoren ala-aste uudistuu lasten käsissä. Koulun suunnitelmaan kuuluu tehdä koulua viihtyisämmäksi, ja itse oppilaat ovat tässä työssä tärkeässä osassa.

Koulun vessat, rehtorin työhuone ja kirjasto ovat saaneet jo uutta ilmettä, mutta nyt on vuorossa liikuntavälinevaraston ovien maalaus uuteen uskoon. Oppilaat saivat itse valita värit ja teeman. Teemaksi valikoitui urheilu ja väriksi kirkkaan vihreä.

Olotilassa tuunauksistaan tuttu risaineri Aija Rouhiainen oli varma valinta ohjaamaan oppilaita liikuntavälinevaraston ovien tuunauksessa.

- Koulussa tietävät, että mä oon tämän tyyppinen ihminen. Teen sisustus- ja tuunausjuttuja. Oli myös luontevaa osallistua, koska tyttäreni käyvät Roihuvuoren koulua.

Aija muutti oppilaiden valitsemaa, kirkasta vihreää hieman neutraalimpaan, jotta se sopisi paremmin vuonna -67 rakennettuun, betoniseen kouluun.

Roihuvuoren koulu arvostaa kodin ja koulun vankkaa yhteistyötä. Niitä pyritään tuomaan lähemmäs toisiaan.

Alex, Patrik ja Miro odottavat vuoroaan, kun Hasan sekoittaa maalia.Ensimmäisen kerroksen vihreää maalia maalaamaan saapuivat 5. luokkalaiset Alex, Miro, Patrik ja Hasan. Patrik esittää Aijalle heti maalausurakan alkuun vakavan kysymyksen:

- Oot sä vastuussa, jos joku ei tykkääkään näistä ovista?

- Kivaa tehdä koulua viihtyisämmäksi, Miro kuitenkin kuittaa.

Vihreät ovet kelpaavat Alexille.

- Se on mun lempiväri niin tottakai se kelpaa!

Pojat teippaavat ovien listat ja lukot piiloon maalarinteipillä. Jokainen saa vuorollaan sekoittaa vihreää maalia. Väri tuo pojille mieleen kevään, kesän, Mirolle sen sijaan Smurffit.

Ei kulu kokonaista oppituntiakaan, kun pojat ovat saaneet teloin maalattua ovien ensimmäisen vihreän kerroksen. Ovet saavat kuivua seuraavaan päivään, kunnes neljäntenä työpäivänä uusi ryhmä tulee maalaamaan oviin urheiluvälineitä - niin kuin liikuntavälinevaraston oviin kuuluu.


Tennis- ja pesäpallomailoja, palloja, vanteita, sählymailoja ja kaunoluistimet

Neljä 5. ja 6. luokkalaista tyttöä, Helmi, Saaga, Alli ja Hertta ovat valikoituneet kuvaamataidonopettajan ohjastamina sommittelemaan ja maalaamaan urheiluvälineet oviin.

Tytöistä on hyvä idea saada vähän uutta väriä harmaisiin ja tylsiin oviin. Saagasta idea piristää koulua sieltä täältä on kiva idea.

- Tämä on muutenkin tällanen ankea betonitalo niin näin tästä saadaan pirteämpi, Saaga perustelee.

Oppilaat ja opettajat viettävät ison osan päivästään koulun tiloissa. Aijasta on tärkeää, että koulusta tehdään viihtyisä.

- Kyllä iloisen ja viimeistellyn näköinen ympäristö on tärkeä vaikka tämä on koulu.

On tärkeää kannustaa vanhempia ja opettajia luottamaan lasten kykyyn tehdä.

- Ei kannata ilkivallan pelossa jättää jotain laittamatta kuntoon. Tässä koulussa on positiivisesti yllätytty, ettei oppilaiden kunnostuksia ole sotkettu.

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä