Kun sisarus on erilainen

Kun sisarus on erilainen. Kuva: stock.xchng

"Juttelin juuri yhden kaverin kanssa. Hänen 13-vuotiaansa ei kehtaa kertoa koulussa, että pikkuveli on vammainen. Meidän Akseli kyllä kehtaa, mutta on tuskastunut muiden tietämättömyyteen. Eli vertaisia ei juuri löydä."

Väestöliitto on avannut keväällä 2011 keskustelupalstan vammaisen tai pitkäaikaissairaan lapsen sisaruksille. Palstalla voi kertoa omasta elämästään ja saada vertaistukea esimerkiksi siihen, kuinka kertoa sisaruksen vammaisuudesta tai sairaudesta muille.

Keskustelulle ja vertaistuelle on kova tarve: vammaisen lapsen perheessä olevat sisarukset saattavat jäädä sairastamisen jalkoihin eikä heidän tarpeitaan tai huoliaan aina nähdä.

- Kuinka tulla näkyväksi terveenä - siinäkin on pulmansa, kiteyttää erikoissairaanhoitaja Ulla Parisaari Väestöliitosta.

- Väestöliiton hoitajille voi myös aina soittaa tai laittaa sähköpostia suoraan, kun jokin asia askarruttaa. Sisaruusneuvonnoissa olemme jo vuosia huomioineet terveet sisarukset, sanoo Parisaari.

Keskustelupalstalle toivotaan kaiken ikäisiä sisaruksia. Jokaisen ei tarvitse käydä kantapään kautta läpi kaikkia murheita, kun vertaisia on ympäri maan.

Väestöliiton keskustelupalstalla voi vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia muiden vastaavassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Myös aikuiset sisarukset ovat tervetulleita keskustelemaan.

Väestöliiton lisäksi eri yhdistykset ja sopeutumisvalmennuskurssit ottavat huomioon terveiden sisarusten tarpeita. Väestöliiton palvelulla halutaan taata kaikille helppo tapa osallistua keskusteluun silloin, kun itselle sopii.

Sisaruus-keskustelupalsta

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä