Perunalaatikko

1 kg jauhoisia perunoita, mielellään esimerkiksi Rosamundaa
vettä

imellyttämiseen:
1 dl vehnäjauhoja

lisäksi:
½ litraa maitoa
100 g sulatettua voita
2 tl suolaa
4 rkl siirappia
ripaus muskottipähkinää

Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori perunat ja soseuta ne heti. Kun perunasose on jähtynyt noin 55 asteiseksi lisää vehnäjauhot.

Sekoita ja anna imeltyä 50 - 60 asteen lämmössä noin 5 - 6 tuntia. Sekoittele välillä.

Lisää imeltyneen soseen joukkoon maito, sulatettu voi, suola, siirappi ja muskotti.

Kaada seos isohkoon voideltuun, pakastuksen kestävään uunivuokaan. Ripottele korppujauhoja pinnalle. Peitä vuoka tiiviisti ja pakasta. Sulata hyvin ennen paistamista.

Paista 150 asteessa uunissa noin kaksi tuntia.

Resepti: kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: ruoka.

kommentit

Olen joka jouluksi tehnyt imellettyä perunalaatikkoa, tuuvinkia. teen sen erilailla kuin ohjeessa. Keitä perunat, kuorin ja muusaan, vehnäjauhot voi lisätä. Sitten laitan laakeaan vuokaan ja pakkaseen. Siellä se imeltyyn Otan sitten juuri ennen joulua vuoan pakkasesta, annan sulaa ja sitten vasta mausteet ja muut. Sitten uuniin ja kypsyy sopivasti miedolla lämmöllä. Tämä toimii !

>paakari, maakari Pe, 2010-12-03 12:53

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä