Korvasienen kanssa tarkkana kuin porkkana!

Korvasieni on varovaisen herkku. Kuva Arja Lento, Yle

Herkullisuudestaan huolimatta korvasieni ei kuitenkaan kiinnosta kaikkia, sillä hienon maun lisäksi se on erittäin myrkyllinen. Raaka korvasieni on tappavan vaarallinen ja sen sisältävä gyromitriini-myrkky saadaan poistetuksi sienistä vain huolellisesti keittämällä sieniä kymmenen minuutin ajan runsaassa vedessä.

Muille sieniretkille mukaan otettavaa sienikoria ei kannata korvasienimetsässä käyttää, sillä raa'at korvasienet on aina kerättävä eri astiaan kuin muut sienet tai metsän herkut. Sienestäjän on myös muistettava pestä kädet korvasienien käsittelyn jälkeen ja varottava sienestäessä muun muassa koskettelemasta silmiä ja suuta käsillä, joissa saattaa olla korvasienten myrkkyä. Korvasienestäminen on siis tarkan sienestäjän harrastus.

Kuuntele YLE Puheen juttu Korvasieni on varovaisen herkku

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä