Jouluiset kalat

Lohta uudella tavalla

200 g tuoretta lohta paperinohuina viipaleina

1 rkl kaprismarjoja
1/2 nippua tuoretta kirveliä rouhittua mustapippuria
2 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunanmehua
2 rkl kuivaa valkoviiniä
½-1 tl suolaa

Levitä lohiviipaleet ohuesti isolle laakealle lautaselle. Silppua kaprikset. Huuhdo, kuivaa ja hienonna kirveli. Sirottele kaprikset, kirveli ja mustapippuri lohiviipaleille. Sekoita öljy, viinietikka, sitruunanmehu ja valkoviini marinadiksi, mausta suolalla ja kaada lohiviipaleille. Lohi on valmista syötäväksi vaikka heti, mutta on parhaimmillaan yön yli marinoituna. Ohje on keittokirjasta Lademannin uudet keittokirjat: Vähäkolesterolista ruokaa.


Roseepippurilla graavattu lohi

lohipuolikas
roseepippuria
suolaa

Mausta yön yli ja syö.


Lasimestarin silli

3-4 silliä
2 sipulia
1 porkkana
2 tl maustepippureita
2 laakerinlehteä

Liemi:

2 dl etikkaa
3 dl vettä
3 dl sokeria

Liota kokonaiset sillit n. 12 tuntia ja puhdista ne hyvin ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa sillit pari sentin leveiksi viipaleiksi ja lado ne tölkkiin suikaloidun sipulin, porkkanan ja mausteiden kanssa. Kiehauta ja jäähdytä liemen ainekset. Kaada liemi sillin päälle. Säilytä viileässä pari päivää ennen tarjoilua.

Muut jouluruokavinkit 

 

Lähde: YLE Terveyden lukijoiden lähettämiä joulureseptejä vuodelta 2006, yle.fi/terveys

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä