Kotona tehty ketsuppi Strömsön ohjeella

Kotona tehty ketsuppi Paulin ohjeella. Kuva: Strömsö

Näitä tarvitset
(noin 2,5 dl ketsuppia)

50 g sokeria
50 g viinietikkaa
3 dl vettä
500 g luomutomaattimurskaa
3 tomaattia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 salottisipuli hienonnettuna
½ punainen chili hienonnettuna
puolet ruukkutimjamista
suolaa
mustapippuria
 

Tee näin

Kotona tehty ketsuppi Strömsön ohjeellaSulata lämpimällä paistinpannulla sokeri viinietikkaan ja veteen. Lisää joukkoon kuutioidut tuoreet tomaatit, valkosipuli, salottisipuli, chili, timjami ja suola.

Anna kiehua kokoon kunnes seos sakenee eli noin 30 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi tehosekoittimella. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Säilytä ketsuppi tiiviissä astiassa jääkaapissa. 

 

kommentit

Mä kokeilin tätä ja hyvää tuli. Viinietikkaa laitan ens kerralla hiukkasen vähemmän.

Ti, 2010-06-01 11:37

Kiva kuulla, M! Tarkoitus myös kokeilla - tomaatinystävän must. T Ulla

>ullav Ke, 2010-06-02 07:04

Kokeilemassa olen tätä minäkin. Mietin vain että kuinka kauan tämä mahtaa säilyä? Viikon?

To, 2010-06-03 12:18

Hei!
Ketsuppi säilyy 2kk ja varmasti vielä pidempäänkin, mutta meillä se oli kaapissa 2kk ennen kuin loppui.

Herkullisia kesähetkiä!
t.Strömsön toimitus

Pe, 2010-06-04 10:23

Tosi hyvää tuli. Harmittaa vaan kun ei meidän kaupoista saa muita yrttejä kuin tilliä ja persiljaa... Eli ilman timjamia tuli tehtyä. Teen sitä tänään lisää, koska oletan että voin pakastaa ja käyttää jauhelihakastikkeessa. Nam!

>Taina Ti, 2010-10-05 13:32

Kannattaa kokeilla. Hyvää on ja tekee kyllä kauppansa.

>Tuukka La, 2013-11-16 20:10

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä