Lohi-pinaatti-munakasrullat

 

6-8 kananmunaa
kuivattua basilikaa, suolaa, pippuria
rasvaa paistamiseen

1/2 rs tuoretta pinaattia
noin 80 g tuorejuustoa
50 g kylmäsavulohta

 

 

 

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon mausteet. Käytä kahdeksan kananmunaa, jos haluat paksun munakkaan ja kuusi, jos haluat ohuemman. Kuumenna halkaisijaltaan noin 30-senttisessä pannussa reilu loraus rasvaa. Kaada munaseos pannuun ja paista keskilämmöllä, kunnes alapuoli alkaa ruskistua. Käännä munakas varovasti ja paista toiseltakin puolelta. Laita munakas kelmun päälle ja anna jäähtyä.

Lohi-pinaatti-munakasrulla. Kuva: pippurimylly2.blogspot.comKuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää pannulle huuhdellut pinaatit ja freesaa nopeasti, kunnes pinaatti painuu vähän kasaan.

Kun munakas on jäähtynyt, levitä sen päälle tuorejuustoa. Laita tuorejuuston päälle kerros freesattua pinaattia ja sen päälle kylmäsavulohisiivuja. Kieritä munakas varovasti tiukalle rullalle kelmun avulla ja laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Poista kelmu ja pujota rullaan cocktailtikkuja parin senttimetrin päähän toisistaan, jotta rulla pysyy paremmin kasassa. Leikkaa munakasrulla parin sentin paksuisiksi siivuiksi cocktailtikkujen välistä.


Keväinen brunssimenu

Resepti: Pippurimylly-blogi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä