Strömsön paistetut sinisimpukat

Simpukat ovat Strömsön Paulin mielestä raaka-aine, jota aliarvostetaan aivan turhaan. Muutamaa yksinkertaista perussääntöä noudattamalla simpukoista voi loihtia maalaismaisen ja maukkaan ruokalajin, joka sopii hyvin arki- tai juhlaherkuksi.
Huomioithan ostoksilla, että WWF:n kalaopas suosittelee käyttämään tuoreita, viljeltyjä sinisimpukoita.
Tässä Paulin viisi avainsanaa ja vinkkiä onnistuneeseen simpukkaruokaan:
- Elävä – Älä pidä simpukoita muovipussissa. Kuljeta simpukat kotiin verkkokassissa, jotta ne voivat hengittää.
- Tuoreus – Valmista simpukat ostopäivänä. Älä säilytä niitä pitkään jääkaapissa äläkä koskaan laita niitä pakastimeen, muuten ne kuolevat.
- Tuoksu – Simpukoiden pitää tuoksua merituulelta, ei permanenttiaineelta.
- Puhtaus – Huuhtele simpukat ja raaputa levä pois veitsellä.
- Ulkonäkö – Heitä rikkinäiset simpukat pois ja käytä vain ehjiä yksilöitä.
Simpukat neljälle henkilölle:
2 kg tuoreita ja eläviä simpukoita
2 salottisipulia hienoksi silputtuina
2 valkosipulinkynttä
1 fenkoli hienoksi leikattuna
1 pkt pekonia hienoksi suikaloituna
4 dl valkoviiniä
3 dl kermaa
5 salvianlehteä
½ dl hienonnettua persiljaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Tee näin:
Huuhtele simpukat ja puhdista ne levästä ja roskista. Paista pekoniviipaleet rapeiksi ja leikkaa ne pieniksi. Huuhtele ja kuutioi fenkoli.
Kuumenna kolme paistinpannua, jotta voit paistaa kaikki simpukat samanaikaisesti. Paista simpukat oliiviöljyssä. Ravistele pannuja valmistuksen aikana, jotta kuoret eivät tartu kiinni toisiinsa.
Kun simpukat ovat avautuneet, lisää viini, fenkoli, salottisipulit ja valkosipuli. Anna paistua muutama minuutti kannen alla.
Lisää kerma, suola, pippuri ja paista muutama minuutti välillä ravistellen.
Murra maalaisleipä suurehkoiksi paloiksi ja laita ne uuniin muutamaksi minuutiksi, jotta niiden pinta paahtuu.
Lisää simpukoiden päälle hienonnettua persiljaa, suikaloidut salvianlehdet ja pekoninpalat. Kaada syviin lautasiin.
Tarjoile lisäksi leipää ja syö simpukat suoraan kuoresta.
aiheet
linkit
uusimmat
Kajahtanut käsityönäyttely!
TEE ITE – Kajahtaneet kudelmat SM-kilpailun parhaimmistoa voi nähdä Helsingissä Annantalolla järjestettävässä näyttelyssä.
Tee itse 0
Voita ja Sokeria -reseptit siirtyvät uuteen osoitteeseen
Lauantaiaamun 15.2. Voita & Sokeria -resepti on Heidi Pakarisen runsas uunilohiateria. Aamu-tv:n reseptit löytyvät jatkossa yle.fi:n Ruoka-sivulta.
Tee itse 0
Oscarit suorana Yle Teemalta
Yle Teema esittää Oscar®-gaalan suorana lähetyksenä Hollywoodista varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta 2014. Järjestyksessään 86. Oscar®-gaala esitetään suorana yli 225 maassa.
Minä 0
Kaaso, älä kaadu häätaakan alle
Kaason tehtävä on tukea ja auttaa morsianta häätaakan alla, mutta kuka auttaisi kaasoa? Olotila kokosi vinkkilistan kaasoille.