Pavlova

4 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl vaniljasokeria
2/3 rkl maissitärkkelystä

Täyte:

1,25 dl vaniljacremeä
1 rkl vaniljakreemijauhetta (ei välttämätön)
15 viinirypälettä
2 luumua

Pane uuni kuumenemaan 100 asteeseen.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri hyvin jähmeäksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja, jotta se sitkeytyy uudelleen.

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja sivele paperille halkaisijaltaan noin 15 sentin ympyrä. Kaada noin puolet marenkimassasta pellille ja levitä seos ympyrään. Pursota loput massasta ruusukkeiksi kiekon reunoille. Kuivata marenkia uunissa 2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

Vatkaa kerma (ja kreemijauhe) vaahdoksi ja levitä marenkipohjalle. Paloittele päälle hedelmiä. Tarjoile mahdollisimman pian.

Takaisin isänpäivämenuhun

Lähde: Santsikierros - ruokaa reippaalla kädellä

 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä