Nyyttärihäät antoivat tilaa sattumalle

Nyyttarihäät.

- Häät on niin hirveästi suunniteltu juhla. Itse olen enemmän yllätyksellisyyden ystävä, kertoo viisi vuotta sitten ukkomieheksi ryhtynyt Joel Rosenberg.

Siksi näissä häissä tuomisia ei organisoitu mitenkään, vaan jokainen sai tuoda mitä haluaa.

Noin kahdeksankymmentä vierasta kantoi syömisiä laidasta laitaan, valmislihapullista itse graavattuun loheen. Muutamat ystävät ilmoittivat etukäteen haluavansa tehdä kakun. Kolme kakkua syntyi paikan päällä, Helsingin Vartiosaaresta vuokratussa huvilassa. Erään vieraan mukana saapui laatikollinen viiniä.

- Ruokaa oli tarpeeksi ja juotavaa sopivasti, Rosenberg muotoilee.

Juhlaillasta ylijääneet ruoat eivät tuottaneet päänvaivaa. Huvila oli vuokrattu koko viikonlopuksi, ja ruokailijoita riitti seuraavillekin päiville.

Astiat ja ruokailuvälineet nuoripari lainasi helsinkiläisestä kierrätyskeskuksesta. Ne sai panttia vastaan ilmaiseksi käyttöön.

- Uskon, että juhlat olivat näin mieleenpainuvammat. Nyyttärihäissä on osallistuvampi olo. Ruoka oli myös keskustelunaihe, joka yhdisti vieraita.

Vaikka rahan säästö ei ollut nyyttäriratkaisun päällimmäinen syy, ei se haitaksikaan ollut; vieraiden saapuminen venekuljetuksella nieli useita satasia. Paluumatkat tehtiin soutuveneellä. Matkaa mantereelle oli vain parisataa metriä, mutta lyhytkin soutumatka hitsasi vieraita entisestään yhteen.

Joelille ja hänen puolisolleen Tainalle nyyttärihäistä jäi hyvät muistot: juhlat olivat rennot ja sopivan kaoottiset. 

- Jokainen tekee näköisensä juhlat, Joel Rosenberg pohtii. 

Nyyttärihäät sopivat tälle parille ja vieraiden kiitoksista päätellen myös monelle muulle. 

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä