Avokadokeittoa kylmänä tai kuumana

Avokadokeitto.

Avokado on yksinkertaisesti ihanaa, se sopii salaatteihin, välipalaksi tai siivuina ruisleivän päälle. Mutta avokado toimii myös keitossa.

Osta jo kypsiä avokadoja tai anna niiden kypsyä kotona huoneenlämmössä muutama päivä.

  • pari avokadoa
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 dl kermaa tai soijakermaa
  • sitruunamehua pari ruokalusikallista (tai oman maun mukaan)
  • valkosipuli (ja/tai sipulia)
  • suolaa ja pippuria (oman maun mukaan)

Kuutioi avokadot, silppua sipuli ja valkosipulit. Kuullota molempia sipuleita hetki voissa. Lisää kasvisliemi ja suurusta. Keitä hetki, että sipulit pehmenevät.

Lisää avokadot ja sitruunamehu, keitä vielä hetki. Lisää kerma ja soseuta sauvasekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla ja anna levätä pari tuntia maustumassa jääkaapissa. Nautitaan kylmänä tai lämmitettynä, sopii hyvin lounaaksi tai alkupalaksi.

 

kommentit

Ainesluettelossa ei mainita yrttejä. Mitkä yrtit tähän keittoon sopii?

>Tipu Su, 2011-07-10 16:45

Tuore persilja :)

>vlehtonen Su, 2011-07-10 20:44

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä