Porkkanamuffiinit

Muffiinit ovat helppo ja maukas leipomus niin arkeen kuin juhlaan. Tässä porkkanakakkuohjeesta muunneltu versio. Koristelu on pikku leipurien käsialaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Taikina (noin 25 kpl)

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 4 isoa porkkanaa raastettuna hienoksi


Ja halutessasi tuorejuustokuorrute

  • 1 prk Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
  • puolikkaan appelsiinin puristettu mehu
  • 2 tl tomusokeria 
  • ripaus vaniljasokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi muna-sokeriseokseen. Lisää lopukusi rypsiöljy ja hienoksi raastetut porkkanat ja sekoita varovasti.

Annostele muffinivuokiin taikinaa, noin 2/3 vuoan koosta. Paista 190 asteisessa uunissa, keskitasolla noin 15 min. Tarkkaile muffineja paiston aikana, suositeltavaa tehdä yksi muffini kokeiluna, koska taikina on kohoavaa tyyppiä. Anna jäähtyä jonka aikana sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Annostele kuorrutetta reilusti jäähtyneen muffinin päälle ja koristele vaikkapa pähkinä- tai mantelirouheella tai

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä