Ranskalainen pannukakku

(8 annosta)

25 g voita (vuoan voiteluun ja pinnalle)
250 g vadelmia
1 dl mustikoita tai viinimarjoja

taikina:
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 dl kylmää maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele yksi iso tai kaksi pientä uunivuokaa. Käytä voiteluun reilusti voita. Levitä marjat vuokiin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se maidon ja jauhojen kanssa munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan marjojen päälle ja siirrä vuoat uuniin. Kun pannukakku on saanut paistua 10 minuuttia, pienennä lämpö 180 asteeseen. Paista vielä 20 - 25 minuuttia. Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä paistoksen pinnalle voinokareita. Tarjoa pannari lämpimänä suoraan vuoasta.

Ranskalainen pannukakku. Kuva: pippurimylly2.blogspot.comMarjojen tilalla voi käyttää myös hedelmiä, esimerkiksi omenoita, luumuja tai nektariineja.


Keväinen brunssimenu

Resepti: Pippurimylly-blogi

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä