Lihaliemi

vajaa kilo luista naudanlihaa tai 500 g naudanrintaa tai etuselkää ja noin 150 g ydinluuta                             
2 l vettä                                  
2 sipulia                                   
2 porkkanaa                             
100 g juuriselleriä                           
1 juuripersilja tai palsternakka
1 rkl öljyä                                       
2 laakerinlehteä                         
6 mustapippuria                   
½ tl timjamia                                 
1 tl suolaa

Huuhtele liha kylmällä vedellä ja laita kattilaan kylmään keitinveteen. Kuumenna hitaasti ja kuori vaahto pinnalta.

Kuori sipulit, selleri ja persiljanjuuri. Harjaa porkkanat huolella, silloin niitä ei tarvitse kuoria.

Kuumenna rasva pannulla ja ruskista varoen kokonaiset sipulit ja halkaistut porkkanat.

Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää liemeen juurekset isoina palasina ja mausteet. Kypsennä hyvin miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Siivilöi liemi ja paloittele lihat.

Tämä lihaliemi on venäläisen kaalikeiton mainio ainesosa.

Resepti: Helsingin Suomalais-venäläisen koulun kotitalousopettaja Kirsi Viljaala

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä