Fish and chips

Strömsön Paul halusi näyttää miten hän valmistaa uusia ruokalajeja tähtiravintoloiden tyyliin, tässä esimerkkinä fish and chips. Paul käyttää sorvia vihannesten sorvaamiseen, mutta kenties kuorimaveitselläkin saisi aikaan sopivia nauhoja?


Ainekset:

500 g ruodotonta ja nahatonta kuhafileetä
1 l suolalientä (10-prosenttista)
3 perunaa
1 keltuainen

Leikkaa kuha pitkulaisiksi paloiksi ja laita ne puoleen litraan suolalientä. Anna palojen olla liemessä 20 minuuttia. Ota palat liemestä ja huuhtele.

Kiinnitä kuorittu peruna sorviin ja sorvaa siitä pitkiä nauhoja. Laita perunanauhat pehmenemään jäljelle jääneeseen suolaliemeen 5 minuutiksi. Ota perunat liemestä ja anna niiden kuivua. Sivele kalat keltuaisella ja kääri perunanauhat kalojen ympärille.

Paista kala-perunarullat rapeiksi öljyssä ja voissa.


Kaprismajoneesi

2 keltuaista
1 rkl sinappia
1 sitruunan kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl kapriksia
3 dl rapsiöljyä
suolaa
mustapippuria

Vatkaa keltuaiset, sinappi, raastettu sitruunankuori ja valkosipuli. Lisää rapsiöljy ja sekoita joukkoon silputut kaprikset. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Juurestagliatelle

2 porkkanaa (isoja ja paksuja)
1 retikka
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Sorvaa porkkanat ja retikka nauhoiksi. Mausta oliiviöljyllä, viinietikalla, suolalla ja pippurilla. Rullaa tagliatelleksi sopivan välineen, esim. ison haarukan, avulla.

 

Juttu Strömsön sivuilla
Kääntäjä Jenna Yli-Knuuttila                

 

kommentit

Olotilaan on tullut kyselyitä vihannessorvista. Strömsöstä lähetetään terveisiä, että tässä ohjeessa käytetty sorvi on nimeltään omenasorvi ja sellaisia saa esimerkiksi Clas Ohlssonilta.

>ullav Ke, 2010-05-05 18:39

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä