Keitetyt ravut

40 rapua
(varaa rapuja 5-10 kpl/syöjä)

5 litraa vettä
175 g merisuolaa (2,5 dl)
2 nippua kruunutilliä
3 sokeripalaa

Pese ravut huolellisesti juoksevan veden alla. Mittaa kaikki keitinliemen ainekset suureen kattilaan. Säästä toinen tillinippu myöhempää käyttöä varten.

Kun liemi kiehuu kunnolla ja suola on liuennut veteen, kaada ravut (mieluiten pää edellä) kattilaan. Kun vesi kiehuu uudelleen, keitä rapuja noin 5 minuuttia.

Nosta tillinippu pois vedestä ja laita tuoretta tilliä tilalle maustamaan rapuja lisää.

Jäähdytä ravut liemineen ja laita ne liemessään kylmään.

Tarjoile aikaisintaan 12 tunnin päästä, jotta ravut ehtivät maustua kunnolla.

Resepti: keittiömestari Sasu Laukkonen

 
Rapujen syömiseen tarvitset:

  • rapuliinat kaulaan
  • lautasliinat ja (sitruuna)vettä käsien huuhtomiseen
  • tilliä
  • voita
  • paahtoleipää
  • jokaiselle reilusti tilaa syödä ja kurkotella
  • rapuveitset - ei kuitenkaan välttämättömät
  • juomat maun mukaan

Keittiömestari Sasu Laukkonen antaa lisää ohjeita ravunsyöntiin, katso Aamu-tv:n juttu.

Katso juttu kokonaisuudessaan Yle Areenassa.

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

Keitä ravut aina runsaassa kiehuvassa vedessä. Jotta ravut eivät kärsisi, laita ne kiehuvaan veteen pää edellä ja vain muutama kerrallaan. Näin keitinvesi ei jäähdy liikaa vaan on kiehuvaa koko ajan.

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä