Oliiveilla täytetty lampaanpaisti sahramirisoton kera

Ainekset

luuton lampaanpaisti
merisuolaa
mustapippuria
15 oliivia, mielellään sekä vihreitä että mustia
150 g vahvaa savustettua lammasmakkaraa paloina
2 valkosipulinkynttä
1 nippu rosmariinia

1 pussi sahramia
1 valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
2 dl avorioriisiä tai bomba-riisiä
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 litra kanalientä
50 g voita
50 g parmesaania raastettuna

3 tomaattia
1 salottisipuli
2 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1 dl kermaa kevyesti vatkattuna
suolaa ja pippuria
voita ruskistukseen

Lammaspaisti

Mausta lampaanpaisti suolalla ja pippurilla sisä- ja ulkopinnalta ja sido se puuvillalangalla. Tee paistiin syviä viiltoja veitsellä ja työnnä viiltoihin lammasmakkaran paloja, oliiveja, ohuita valkosipulinviipaleita sekä rosmariininoksia. Kypsennä paistia 80 asteessa noin 5 tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 58–60 astetta. Ota paisti uunista, kiedo se folioon ja anna jäähtyä. Peitä paisti ohuilla voiviipaleilla ja ruskista se korkeassa lämpötilassa, joko uunissa 220 asteessa tai grillissä.

Sahramirisotto

Paista sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä sahramin kanssa. Lisää riisi ja valkoviini ja keitä niin kauan, että neste on haihtunut. Lisää lämmin kanaliemi vähitellen, kunnes riisi on al dente. Lisää lopuksi joukkoon voi ja parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa tomaatit reiluiksi paloiksi, hienonna sipulit ja sekoita joukkoon viinietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tomaattisalaatti ja kevyeksi vatkattu kerma risottoon juuri ennen tarjoilua.

HUOM! Viimeistele risotto juuri ennen ruokailua, niin maut tulevat parhaiten esiin.

Strömsö 28.3.2010: Olivspäckad lammstek med saffransrisotto
Käännös: Jenna Yli-Knuuttila

Lammasreseptejä

Strömsö: Lammrostbiff med olivpotatissallad

Kokonaisena grillattua lampaankylkeä Toni Faracin ohjeella

Pääsäismenun pääruokana lampaanfilettä fetaperunoilla

 

kommentit

rxOhPd rezbdahovzwb, [url=http://pwsdyuquqtjo.com/]pwsdyuquqtjo[/url], [link=http://cspnmgngxvpk.com/]cspnmgngxvpk[/link], http://zudcrbmvslfp.com/

Su, 2010-04-18 17:12

ok

Ma, 2010-04-19 08:23

lisää kommentti

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä