Vasikan ulkofileetä ja bataattipyreetä

Vasikan ulkofilee

700 g vasikan ulkofileetä
oliiviöljyä
yrttisekoituspippuria
suolaa

 

Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista mahdolliset kalvot ja katso, että liha on tasapaksu.

Mausta oliiviöljyllä, pippurilla ja suolalla. Anna maustua hetki.

Paista pinta kuumalla pannulla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Anna olla uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Ota pois uunista ja anna levätä 10 minuuttia folion alla.


Bataattipyree

neljälle

3 bataattia
1 sipuli
1/2 yksikyntinen valkosipuli
kasvisliemikuutio
voita
öljyä
suolaa
valkopippuria
(kermaa/creme fraichea)

Kuori bataatit ja pilko sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä muutama minuutti. Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät. Laita veden joukkoon kasvisliemikuutio. Anna kiehua niin kauan, että kasvikset ovat pehmeitä (mitä pidempään, sen parempi).

Siivilöi kasvikset vedestä (pistä keitinvesi talteen). Laita kasvikset tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Laita joukkoon muutama voinokare, suolaa ja valkopippuria.

Takaisin isänpäivämenuhun


Lähde: Santsikierros - ruokaa reippaalla kädellä

kommentit

Ei kommentteja.

lisää kommentti

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä