Porkkanalaatikko

1 kg valmista porkkanasosetta
3 dl ruokakermaa
¾ dl mannasuurimoita
1 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa

pinnalle:
1 dl hienonnettua saksanpähkinää
½ dl korppujauhoja

Sekoita porkkanasoseeseen kerma, mannasuurimot, pähkinät, siirappi ja suola.

Kaada seos voideltuun, pakastuksen kestävään uunivuokaan.

Ripottele pinnalle korppujauhot ja saksanpähkinät. Peitä vuoka tiiviisti. Pakasta laatikko ja sulata hyvin ennen paistamista. Kypsennä porkkanasoselaatikko + 150 asteessa noin 1½ - 2 tuntia.

 

Resepti: kotitalousopettaja Leena Hietanen, Teksti-TV: ruoka.

lisää kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

linkit

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä