kaksoset

 • Vertaistaidekaverista tukea kaksosodotukseen

  23.10.2013 12:00Anni Alatalo

  Toinen toista – Vertaistaidekaveri kaksosiaan odottaville on odotusajan opaskirja, hauska sarjakuva ja omien ajatusten mietekirja. Kirjan kirjoittaja Anne Muhonen haluaa muuttaa kaksosraskauskeskustelua positiivisempaan suuntaan.

  54

  Toinen toista. Kuva: Anne Muhonen.
 • Tuplamummi: Yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi

  22.8.2013 09:53Marjo Lundvall

  Kaksosten vanhemmille ei kannata viisastella, että siinä se kaksi menee kuin yksikin. Kun perheessä on tuplat, triplat tai lapsia pienellä ikäerolla, ihmiskehon puutteet on helppo havaita. Miksi ei ole neljää kättä, jalkaa, silmää?

  923

  Tuplasti onnea ja tavaraa. Kuva: Marjo Lundvall, Yle
 • Tuplamummi: Mummit hoitavat ja hummailevat

  16.8.2013 08:19Marjo Lundvall

  Mummiksi tuplana -sarjan kaksi päämummia olivat hyviä kavereita jo ennen kaksosten syntymää, mutta tupletti on vain entisestään tiivistänyt yhteydenpitoa. Kuinka sujuu kahden mummin yhteistyö, kun vauvat jäävät ensimmäistä kertaa heidän yhteiseen hoivaan?

  26

  Mummien rentoa vertaistukea. Kuva: Stockphoto the swedish
 • Tuplamummi: Millainen on Mummo Look?

  13.8.2013 08:00Marjo Lundvall

  Tuplamummi tuli äidiksi kohtuullisen nuorena (25 v). Mummiksi hän on lähes alaikäinen ja luulee puskevansa työelämässä vielä hyvän tovin. Peilistä katsoo rypytön naama, ainakin jos lukulasit ovat unohtuneet.

  441

  Mummojalkineet? Kuva: Marjo Lundvall, Yle
 • Tuplamummi: Apua, missä manuaali?!

  9.8.2013 08:47Marjo Lundvall

  Kun on tullut äidiksi 30 vuotta sitten, muisti vauvanhoidosta palaa pätkittäin. Tuplamummilla tulee vauva-ajoista mieleen tulee vain mukavia hetkiä: onnistuneita kyläreissuja, kesäisiä vaunulenkkejä luonnon helmassa. Silloinen väsymys on vienyt muistista vatsakipu-korvatulehdus-yleinen tylsistyminen -sessiot!

  674

  Mummiksi tuplana - apua, missä manuaali? Kuva: Marjo Lundvall, Yle
 • Miltä tuntuu tulla tuplamummiksi?

  6.8.2013 08:00Marjo Lundvall

  He syntyivät 2.1.2013. He saivat nimikseen Tyttö A ja Poika B. Minusta tuli humauksessa Mummi C. Miltä tuntuu tulla tuplamummiksi? Sarja alkaa.

  2062

  Mummiksi - tuplana! Tutustuminen Kuva: Marjo Lundvall, Yle
 • Kaksoset keskustelevat

  Kahden pienen ihmisen keskustelu voi olla arvoitus meille aikuisille, mutta asianosaisille keskustelu avautuu hienosti. Kaksoset antavat tyylinäytteen tä, tä, tää tää -kielestä.

  12

 • Isänmaa vs. äidinmaa

  Kotimaa alkaa näyttää hohdokkaalta viimeistään silloin, kun on asunut useamman vuoden ulkomailla, ja alkaa odottaa lasta. Kun ultraäänessä vilkutti kaksi sikiötä, kaipuuni tuplaantui.

  03

Muualla Yle.fi:ssä