Totoro ja tuhat muuta käsityöohjetta netistä

Ke, 2010-02-03 16:22
Totoron virkkausohjeet netissä. Kuva: Tanja Iikkanen

Käsitöiden harrastajat inspiroituvat netissä: kuvia, ohjeita ja onnistumisia jaetaan ympäri maailman. Tämänkin reippaan pikku-Totoron ohje löytyy netistä.

Mitä iloa netistä on käsityöharrastajalle? Tutustuin virkkaajien ja neulojien Ravelry-verkkopalveluun ottaakseni selvää.

Esittelysivullaan palvelu tarjoaa mallien ja ohjeiden lisäksi myös muita inspiraatiovälineitä - rekisteröitymällä käyttäjäksi saa levytilaa vaikkapa omien muistiinpanojen tekemiseen. Mikäs idea tässä sitten on?

Ravelry-palvelun tunteva, muun muassa Totoroiden virkkaamiseen hurahtanut Tanja Iikkanen kertoo, että tärkein pointti koko touhussa on yhteisöön kuuluminen eli jakaminen: voit kirjoittaa, valokuvata ja jakaa työn kuluessa mieleen putkahtaneita asioita – niistä voi olla arvaamatonta iloa muille saman ohjeen tai ongelman kanssa painiskeleville.

Englanninkielisessä Ravelryssa jaetaan virkkaus- ja neulontaohjeita ja -malleja, tietoa langoista ja ostopaikoista sekä kuvia töistä, myös keskeneräisistä.

- Kivointa on nähdä muiden harrastajien tekemiä töitä ja tirkistellä, millaisia niistä tulikaan, sanoo Iikkanen.

Yhteisö on muistikirja, tietopankki ja kuvasto

Totoro. Virkkausohje netistä. Kuva: Tanja IikkanenRavelry houkuttelee ihmisiä paljastamaan myös kaappiensa kätköt, inventoimaan tarvikevarastoja ja lankavalikoimia verkkosivuille. Hetken mietittyäni muistin, että näinhän ennen vanhaankin tehtiin: lehtien palstoilla kuuluteltiin myynnistä poistuneita tai kesken loppuneita lankoja keskeneräisiin käsitöihin – sama idea siis?

Sivustolla on myös maksullisia käsityöohjeita, mutta jäsenyys ja suurin osa ohjeista ovat ilmaisia.

Ensikertalaista miellytti, että suurin osa käyttäjistä – joita on muuten ympäri maailmaa - on mukana yhteisössä omalla kasvokuvallaan. Yhteisö tuntui kotoisalta ja helposti lähestyttävältä.

Vaikka en itse virkkailekaan, inspiroiduin jo pelkästä kauniiden kuvien katselusta.


Ulla Vuorela


Ketjuja ja silmukoita 
 

Ravelry - virkkaajien ja neulojien nettiyhteisö

Totoron englanninkielinen virkkausohje Livejournal-blogissa

Olotila: Virkatut muffinit ovat silmänruokaa herkkusuille

YLE Lahti: Amigurumit ovat supersöpöjä - mutta mitä ne ovat?

Viivin virkkausnetti aloittelijoille - miten ne silmukat menikään?

Suomen blogilistan suosituimmat virkkausblogit

Suomen blogilistan suosituimmat neulontablogit


 

Kommentit

Ei kommentteja.

Ohjelmat