Ruoka ja juhlat

Tuoreimmat

  • Grillikoulu: kolme reseptiä

    Grillikoulu: kolme reseptiä

    Strömsön grillikoulussa kokki Paul Svensson antaa kolme eri reseptiä kolmelle eri grillille. Kana, possu ja vihannekset nautitaan hyvän kylmän kastikkeen kera.

  • Grillikoulu: grillattavat raaka-aineet. Kuva: Strömsö

    Grillikoulu: grillattavat raaka-aineet

    Milloin kana on valmista? Voiko kaikkia kasviksia grillata raakana? Voiko äyriäisiä grillata? Strömsön grillikoulun kolmannessa osassa käydään läpi raaka-aineita.

  • Raparperista syntyy chutney. Kuva: YLE

    Raparperichutney on makeanmausteista

    Kun alkukesän ensimmäiset raparperikiisselit ja -piirakat on tehty, moni miettii mitä ihmettä kaikelle raparperille oikein tekee. Tässä vinkki: tee etikkaista makeanmausteista chutneya.

  • Grillikoulu: grillausvälineet ja grillin sytyttäminen

    Grillikoulu: grillausvälineet ja grillin sytyttäminen

    Strömsön grillikoulun toisessa osassa kokki Paul Svensson vinkkaa, millaisia grillausvälineitä kannattaa hankkia. Nyt selviää myös, mitä eroa on hiilillä, perinteisillä briketeillä ja kivihiilibriketeillä.

  • Kakkubloggaajat neuvovat vinkit kesän juhlakakkuihin. Kuva: KakkuHelmi-blogi http://jimijjjp.vuodatus.net/

    Kakkuintoilijan neuvot onnistuneisiin juhlakakkuihin

    Kokeneet täytekakkubloggaajat kertovat, kuinka syntyvät onnistuneet täytekakut kesän juhliin.

  • Kauden parhaat maut: Härkäpapumunakas. Kuva: YLE

    Munakas härkäpavuista ja fetajuustosta

    Härkäpapua pataan ja pannulle. Brittikokki valmistaa härkäpavusta turkkilaisen munakkaan, joka viimeistellään tuoreella mintulla ja fetajuustolla.

  • Grilli. Kuva: Strömsö

    Grillikoulu: erilaiset grillit

    Strömsön grillauskoulun ensimmäisessä osassa kokki Paul Svensson selvittää, millaisia grillejä on saatavilla ja mitä eri juttuja niillä voi tehdä.

  • pyttari.jpg

    Strömsön maalaispyttipannu

    Vanhan klassikon uusi paluu. Paulin hellässä huomassa arkisimmastakin ruoasta tulee äärettömän hyvää. Maalaispyttipannu, olkaa hyvä!

  • Kotona tehty ketsuppi Paulin ohjeella. Kuva: Strömsö

    Kotona tehty ketsuppi Strömsön ohjeella

    Mausteena ketsuppi on yhtä kuin epäluottamuslause kokkia kohtaan! Kotona tehty ketsuppi tekee poikkeuksen ja on muutenkin turvallista: ei lisäaineita eikä liikaa sokeria tai suolaa.

  • Siankärsämöllä höystetty perunasalaatti. Kuva: Strömsö

    Siankärsämöllä höystetty perunasalaatti

    Nurmikolla ja kukkapenkeissä kasvaa paljon maukkaita rikkaruohoja. Strömsön kesäinen perunasalaatti maustetaan nuorilla siankärsämön lehdillä.

Kommentoiduimmat

  • nostokuva_Iida_Taari.jpg

    Lukijoiden toivepuvut

    Olotila toteutti lukijoiden kuvatoiveita Linnan juhlien vieraista 2009.

  • nostokuva_Fatbardhe_Hetemaj.jpg

    Hanna Sarén listaa Linnan kohokohdat

    Linnan muotikommentaattori Hanna Sarén nosti Linnan juhlista esiin glamourin ja trenditietoiset. Linnassa nähtiin erityisesti pitkälle työstettyjä pukuja ja myös kiitettävästi kotimaista vaatesuunnittelua.

  • nostokuva_Hanna-Maria_Seppala.jpg

    Vaaleat juhla-asut Linnassa

    Hanna-Maria Seppälän helmenvaalea satiinipuku sekä Linnan juhlien muut vaaleat juhla-asut kuvagalleriassa. Vaikuttavatko vaaleat kaunottaret varovaisilta?

  • nostokuva_Lepisto.jpg

    Linnan siniset leidit

    Muotikommentaattori Hanna Sarénin mukaan suosituin väri Linnassa oli tänä vuonna sininen. Katso kuvagalleriasta taitoluistelija Laura Lepistön iltapuku sekä muut siniset säväyttäjät.

  • Leena Sarvi. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

    Korkokengissä on asennetta

    Korkeat korot tuovat käyttäjälleen itsevarmuutta. Kävelyä korkeilla koroilla pitää kuitenkin harjoitella, jotta kävely näyttää hyvältä. Erityisen mukavia korkokenkiä ei ole välttämättä olemassa, mutta hyvä ...

  • Yrttikaramellit. Kuva: Strömsö

    Ihanat yrttikaramellit

    Karamellien valmistus on kivaa puuhaa. Strömsön ohjeella tehdyt yrttikaramellit syntyvät yksinkertaisesta karamellimassasta ja eri makuaineista kuten aniksesta, sitruunasta, hunajasta ja yrteistä.

  • nostokuva_Tanja_Karpela.jpg

    Naispoliitikot Linnan parketilla

    Naispoliitikkojen pukuloistoa vuoden 2009 Linnan juhlista. Satu Hassin leveälinjainen puku oli yksi illan trendikkäimmistä. Katso kuvagalleria.

  • Linnan juhlien 2009 muotiasiantuntija ja -kommentaattori, vaatesuunnittelija Hanna Sarén. Kuva: Veera Aaltonen, YLE Kuvapalvelu

    Muotikommentaattori Hanna Sarén pukee sanoiksi Linnan juhlien tyylit

    Linnan juhlien 2009 muotikommentaattorin Hanna Sarénin mukaan juhlien varmat värit ovat musta ja sininen - mutta talvipastellit ja red carpet -loistokkuus olisivat myös toiveissa.

  • Aino Kaisa Saarinen. Kuva: www.ainokaisa.com.

    Näin syntyi unelmien iltapuku Linnan juhliin

    Kuinka valmistui puku v. 2006 Linnan juhliin hiihtäjätär Aino-Kaisa Saariselle? Juhlapuvun synty on luova prosessi, jossa iso roolinsa on niin suunnittelijalla, asiakkaalla kuin ompelijallakin.

  • nostokuva_Satu_Taiveaho.jpg

    Punaisten pukujen hehkua Linnassa

    Linnan juhlien iltapuvuissa nähtiin 2009 runsaasti punaista. Punaisissa puvuissa korostui myös graafisuus. Katso Satu Taiveaho ja muut rohkeat kuvagalleriassa.

Suosituimmat

  • Leena Sarvi. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

    Korkokengissä on asennetta

    Korkeat korot tuovat käyttäjälleen itsevarmuutta. Kävelyä korkeilla koroilla pitää kuitenkin harjoitella, jotta kävely näyttää hyvältä. Erityisen mukavia korkokenkiä ei ole välttämättä olemassa, mutta hyvä ...

  • Tiia Hasa. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

    Suurperheen ruoka arjessa ja juhlissa

    TV-kuuluttaja Tiia Hasa laittaa kotioloissa paljon ruokaa, sillä kuusihenkinen perhe tarvitsee usein tankkausta. Neljän lapsen äiti kertoo mitä hän ajattelee ruuasta ja miten perhejuhlien suunnittelu onnistuu.

  • Pentti Arvela. Kuva: Rita Trötschkes, YLE.

    Nuoruuden haave toteutui: viinimestariksi eläkeiässä

    Pentti Arvela on innokas viinien ystävä, joka imee itseensä jatkuvasti uusia ruoka- ja viinivaikutteita. Hän on hyvä esimerkki siitä, että unelma kannattaa aina toteuttaa. Hän opiskeli eläkkeelle päästyään kokiksi ...

  • Ruokailuvälineet. Kuva: Creatas/YLE.

    Ruutukasvojen ruokamuistot

    Monet miellyttävät ruokamuistot liittyvät matkoihin tai yhteisiin hetkiin ystävien ja perheen kanssa. Toisille lapsuuden kouluruokailu on inhokkiruokien ehtymätön lähde.

  • juhlapukuinen mies drinkki kädessä. Kuva: AP Graphics Bank Ltd.

    Mistä on hyvät juhlat tehty?

    Juhlien tarkoitus on jäädä vieraille mieleen, joten valmistelut kannattaa tehdä huolella. Viinimestari Pentti Arvela on osallistunut monenlaisiin juhliin ja järjestänyt niitä paljon itsekin.

  • molekyylikeittio.jpg

    Kemian sinfoniaa kokkaukseen

    Molekyyligastronomia on ruokatiedettä, joka analysoi vaikkapa lihaliemen keitossa ilmeneviä fysikaalisia muutoksia ja kemiallisia reaktioita. Uusin molekyyligastronomian trendi löytyy joidenkin ravintoloiden ruokalistoilta. ...

  • kuva: Sitruuna Kustannus Ky

    Pipari Sutra kohtaa leipomisen riemut

    Pikkujouluja ei tarvitse välttämättä viettää kalliisti ravintolassa. Hauska ilta järjestyy myös kotioloissa. Kutsu siis ystäväsi leipomaan pipareita aikuisten makuun.

  • Aino Kaisa Saarinen. Kuva: www.ainokaisa.com.

    Näin syntyi unelmien iltapuku Linnan juhliin

    Kuinka valmistui puku v. 2006 Linnan juhliin hiihtäjätär Aino-Kaisa Saariselle? Juhlapuvun synty on luova prosessi, jossa iso roolinsa on niin suunnittelijalla, asiakkaalla kuin ompelijallakin.

  • Janne Renvall. Kuva: www.jannerenvall.fi / YLE

    Makupaloja tulevista Linnan juhlien puvuista

    Muotisuunnittelija Janne Renvallin pukuja on nähty Linnan juhlissa vuodesta 1988 lähtien. Suunnittelija ei uudista vanhaa tai käytä kierrätyskankaita - mutta haluaa pukujansa käytettävän useammin kuin kerran.

  • Kansanedustaja Satu Taiveaho vuoden 2007 itsenäisyyspäivän vastaanotolla.  Kuva: Touko Yrttimaa / YLE

    Lumikuningattaret luottavat valkoiseen

    Valkoinen eri sävyissään oli vuoden 2007 Linnan juhlilla iltapuvuissa vahvasti edustettuna. Valkoinen vaatii kantajaltaan paljon, ainakin kevyen päivetyksen.