Lapset soutamaan - hyötyliikuntaa tämäkin

Ke, 2010-03-03 14:35

Soutaminen on monipuolista liikuntaa ja sitä voivat tehdä kaikki ikään, kokoon ja vartalon painoon katsomatta. Soutaessa vahvistuvat useat lihasryhmät. Nyt mennään -sarjan jaksossa opetetaan lapsia soutamaan.

Get the Flash Player to see this player.

 

  • Lapset on hyvä opettaa heti pienestä pitäen turvalliseen vesillä liikkumiseen. Hyvä uimataito on paras henkivakuutus, mutta siitä huolimatta veneeseen mentäessä on aina syytä olla pelastusliivit yllä. Aikuinen on lapselle tärkeä esimerkki ja roolimalli.
  • Pelastusliivit valitaan vesille lähtijän koon ja painon mukaan. Liivit puetaan ja kiinnitetään huolellisesti sekä ilmoitetaan rannalle jääville, minne mennään ja milloin tullaan takaisin.
  • Veneeseen mennään varovasti ja istutaan heti paikoilleen. Vesillä olevassa veneessä ei enää seisota tai vaihdeta paikkaa.
  • Soutaminen on monipuolista liikuntaa ja sitä voi tehdä kaikki – ikään, kokoon ja vartalon painoon katsomatta. Soutuliike on rytmikäs symmetrinen liike, joka vahvistaa käsivarsien ja yläselän lihasten lisäksi jalka- ja vatsalihaksia. Siksi se on erinomainen kuntoilumuoto nykyihmiselle, joka istuu pitkiä aikoja paikoillaan.
  • Vene kääntyy loivasti toispuoleisella soutuliikkeellä, jossa toinen airo pysyy paikoillaan ja vain toisella airolla ”vedetään vettä”. Veneen saa kääntymään hyvin nopeasti, kun kädet työskentelevät ristiin eli toinen soutaa ja toinen huopaa.
  • Yhteissoudussa konkretisoituu yhteistyön tärkeys. Se säästää myös soutajien voimia pitkillä soutumatkoilla. Kaksi soutajaa istuutuvat vierekkäin soutajan paikalle ja yrittävät vetää airoja samaan tahtiin. Jotta vene kulkisi suoraan, vetojen tulisi olla yhtä voimakkaita.

 Toimittajat Arja Sääkslahti ja Olli Mononen
 

Lisää arkiliikuntavinkkejä lapsille

Kommentit

Ei kommentteja.

Ohjelmat