Naisen kroppa on kroonisesti kelvoton

Ke, 2009-02-25 09:44
Kuva: Stock.xchng

Naisen vihollinen on pehmeä, löysä, ylimääräinen liha. Tämän oppivat tytöt jo varhaisessa teini-iässä. Suomalaistytöille hiljattain tehdyssä kyselyssä suurin osa vastanneista ilmoitti haluavansa laihtua – lähtöpainosta riippumatta.

Meille naisille vakuutellaan, että meillä on aina kroppa jotenkin pilalla. Naisellisen naisen odotetaan huolehtivat vartalostaan, vaikka täydellisyyttä onkin mahdotonta saavuttaa. Jossain on aina karva joka pitää nyppiä pois, ryppyjä, selluliittia ja rasvapoimuja, jotka vaativat toimenpiteitä.

Naisten ja tyttöjen ulkonäköpaineita pohdiskelevat Eve Mantun kanssa kahden teini-ikäisen tytön äiti Kati Rahikainen ja tutkija Maiju Nöyränen. Mukana myös mietteitä painonhallintakurssilta ja ajatuksia hoikkuuden tyranniasta.
 

Otteita ohjelmasta Kaapin paikka: Kroppa pilalla (YLE Radio 1):

Get the Flash Player to see this player.
 


Lähde:

Kaapin paikka: Kroppa pilalla. Toimittajana Eve Mantu, YLE Radio 1. Lähetetty 17.9.2008.


Lisää aiheesta:

A-tuubi: Laihdutuskirjat roskiin!

Ylipainoisia naisia syrjitään työmarkkinoilla

Naisten ylipaino on geeneissä

Testaa tietosi ylipainosta

Välipala: Aina nälkä

Kauneus on kaikkien, ja ei kenenkään ulottuvilla

 

Ilona Manninen

Kommentit

Terve sielu terveessä ruumiissa eli roskiin kaikki laihdutus- ja köyhdytetyt ruoat ja ennen kaikkea naistenlehdet. Ne ne pahimmat naisen viholliset ovat. Niissä viikko viikolta kerrotaan miltä pitäisi näyttää ja miten jo hyvää ulkonäköä parannella. Onhan se tietysti valtava business: vaatteet, kosmetiikka, ns. kevytruokateollisuus, manipuloivien tekstien kirjoittelu jne. Lapset on opetettava jo pienestä tunnistamaan tämä manipulointi ja kerrottava, että ovat hyvksyttäviä omana ainutkertaisena itsenään.Terveen itsetunnon kasvattaminen voisi olla jopa koulussa opetettavaa.

Olen täsmälleen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa. monien naistenlehtien sivuilla tarjoillaan vääristynyttä maailmankuvaa, jossa itsessä nähdään koko ajan jotain korjailtavaa. Kaikki puhe niissä kiertyy vain oman itsen, erityisesti ulkonäön ympärille, ja mitä enemmän tarkkailet itseäsi, sitä enemmän myös löydät "vikoja". Ja nämä viathan on jonkun aina tarkoitus muuttaa rahaksi. Ulkonäköpaineet on jo ilmauksena typerä, kun sen sijaan pitäisi puhua huonosta itsetunnosta. Jokainen nuori on jossain vaiheessa tyytymätön omaan kehoonsa, mutta se kuuluu kasvuun, ja siitä vaiheesta on myös tarkoitus kasvaa ohi.

Lapset on opetettava jo pienestä tunnistamaan tämä manipulointi ja kerrottava, että ovat hyvksyttäviä omana ainutkertaisena itsenään..... Terveen itsetunnon kasvattaminen voisi olla jopa koulussa opetettavaa.