Tutkittua - hiukset

To, 2009-01-22 22:15

Naiset antavat omille hiuksilleen yleisarvosanan tyydyttävä. Mutta aikaa ja rahaa niihin kuluu! Miehiä puolestaan hiukset eivät pahemmin paina. Projektina keho selvitti, millainen on naisen ihannetukka ja pelottaako miehiä hiustenlähtö.

 

Reilun seiskan hiukset

Yleisradion teettämään tutkimukseen vastanneet naiset antavat hiuksilleen kouluarvosana-asteikolla keskiarvoksi 7,77. Reilun seiskan vastapainoksi kumppanit antavat parinsa hiuksille useimmiten vähintään kahdeksikon – lähes 80 % vastanneista piti kumppaninsa hiuksia kiitettävän tai hyvän arvosanan ansainneina.

Naisista hiuksiinsa ovat tyytyväisimpiä muita useammin sinkut sekä korkeasti koulutetut. Naisista 27 % antaa hiuksilleen kiitettävän arvosanan. Hieman yli joka kymmenes (14 %) puolestaan pitää hiuksiaan korkeintaan kuutosen arvoisena. Tyytymättömimpiä hiuksiinsa ovat perus- ja/tai ammattikoulun suorittaneet sekä eläkeläiset.


Ihanasti keskipitkät ja kevyesti kihartuvat – mutta vaaleat vai tummat?

Naisten käsitykset naisten ihannehiusten pituudesta vaihtelevat miehiä enemmän. Miehistä vain 10 % suosii naisten lyhyttä hiusmallia. Sekä miehet että naiset määrittelevät kuitenkin naisten ylivoimaisiksi ihannehiuksiksi keskipitkät ja kevyesti kihartuvat hiukset. Naisilla brunetet hiukset vievät vaaleista niukan voiton, miehet suosivat vaaleaa hieman brunettea ja tummaa tukkaa enemmän.


Ei ole miestä tuuheaan tukkaan katsominen

Miehille hiukset eivät ole kruunu eikä niiden luonnollisesta lähtemisestä oteta paineta. Kaikista tutkimukseen vastanneista miehistä yli kolmanneksella (38 %) ei ole mitään merkkejä hiustenlähdöstä, ja lähes saman verran löytyy niitä miehiä, joita ei oma hiustenlähtö häiritse laisinkaan. Tutkimuksen osallistuneista 55–60-vuotiaista miehistä lähes puolia (46 %) ei hiusten harveneminen häiritse.

Hieman alle joka kymmenes (7 %) mies on kokeillut hiustenlähtöä ehkäiseviä tuotteita. Keskimäärin tuuhean tukan säilyttämiseksi tai saamiseksi miehet olisivat valmiita maksamaan noin 190 euroa. Hieman alle kolmannes ei kuitenkaan osannut ottaa kysymykseen lainkaan kantaa, ja 45 % miehistä ei olisi valmiita maksamaan mitään säilyttääkseen tai saadakseen tuuhea tukan.


Keskivertonaisen hiukset – 10 minuuttia päivässä ja 500 euroa vuodessa

Viimeisen viiden vuoden aikana 86 % naisista oli värjännyt tai ottanut raidat hiuksiinsa. Keskimäärin värjäys tai raidat on tehty noin kolme kertaa vuodessa. Permanentissa tai muussa vastaavanlaisessa käsittelyssä on käynyt 22 % naisista. 55–60-vuotiaiden naisten joukosta permanentin on ottanut noin joka kolmas. Hiusten pidennys on tehty 2 prosentille kaikista tutkimukseen vastanneista naisista. Joka kymmenennen naisen hiuksia ei ole käsitelty kemiallisesti lainkaan viimeisen viiden vuoden aikana.

Naiset arvioivat käyttävänsä aikaa viikoittaiseen hiustenhoitoon keskimäärin noin 70 minuuttia eli noin 10 minuuttia päivässä. Lähes puolet (49 %) hetero- tai lesboparisuhteessa elävistä arvioi kumppaninsa laittavan aamuisin hiuksiaan noin 1–5 minuuttia. Rahaa naisten hiustenhoitotuotteisiin kuluu keskimäärin 12 euroa kuukaudessa ja kampaamokäynteihin keskimäärin 28 euroa. Naisten voidaan siis keskimääräisesti olettaa kuluttavan hiuksiinsa noin 483 euroa vuodessa.

 

 

Tutkimuksen on toteuttanut Taloustutkimus Oy.

Linda Lappalainen

Kommentit

Hei!
Haluaisin tietää sen kampaamon osoitteen,jossa ohjelmassa tehtiin hiusten pidennys tummatukkaiselle tytölle.

Naisilla brunetet hiukset vievät vaaleista niukan voiton..... miehet suosivat vaaleaa hieman brunettea ja tummaa tukkaa enemmän