Raparperichutney on makeanmausteista

Ke, 2010-06-09 16:48
Raparperista syntyy chutney. Kuva: YLE

Kun alkukesän ensimmäiset raparperikiisselit ja -piirakat on tehty, moni miettii mitä ihmettä kaikelle raparperille oikein tekee. Tässä vinkki: tee etikkaista makeanmausteista chutneya.

Maisan makoisa chutney maistuu mainiolle grillatun kalan ja lihan lisukkeena. Chutney säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Raparperichutney

1 litra raparperin paloja
2 isoa omenaa
2 - 3 isoa sipulia (punasipuli on myös hyvä)
1 paprika
valkosipulia oman maun ja mieltymyksen mukaan
1 - 2 chilipalkoa
0,5 dl tuoretta inkivääriä
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 tl maustepippuria
0,5 tl valkopippuria
0,5 tl kardemummaa
kanelitanko (tai 1 tl jauhettua kanelia)
1 dl väkiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
(1 tl sinapinsiemeniä)
2 rkl öljyä


Tee chutney paksupohjaisessa kattilassa. Kuori ja pilko raparperit, omenat, sipulit ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Freesaa öljyssä sipulit, valkosipuli ja chili. Lisää muut aineet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin tunti. Kuori vaahto pois.

Purkita kuumennettuihin lasitölkkeihin. Poista kanelitanko ennen purkitusta. Jos kaapistasi ei löydy kaikkia reseptin aineksia, jätä pois huoletta!
 

Tämä ohje on Maisan makoisista resepteistä YLE Oulun facebook-sivulta. Tilaa tai lue muut reseptit YLE Oulun facebook-sivulla.

Chutneya ja muita raparperiohjeita Uuden Mustan sivulla
Anun katkarapuvartaat nautitaan raparperichutneyn kera
Eikö raparperi tuotakaan satoa? Puutarhaunelmia neuvoo
 

Tagit raparperi

Lisää kommentti

Muistathan, että olet vastuussa siitä, mitä kirjoitat. IP-osoitteesi tallennetaan.

14 plus 2 =
Suorita mainittu laskutoimitus ja syötä vastaus kenttään. Esimerkiksi 1+3 = 4
Laskutehtävän tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Kommentit

Ei kommentteja.