Rapeanmakeat mansikkachipsit

Ke, 2009-07-22 13:54
Viipaloituja mansikoita. Kuva: YLE / Henna-Leena Kallio

Mansikoista voi tehdä monenlaisia leivonnaisia, kakkuja, kiisseleitä, juomia ja jälkiruokia, mutta oletko koskaan kokeillut kuivattuja mansikoita?

Mansikkachipsit

  • isoja mansikoita
  • tomusokeria

Leikkaa mansikoista noin neljän millin paksuisia siivuja. Sirottele päälle tomusokeria ja asettele leivinpaperin päälle kuivamaan.

Mansikat voi kotioloissa kuivata uunissa 60 asteessa uuninluukku raollaan noin kymmenen tuntia tai vaikkapa yön yli. Irrota chipsit lämpöisinä, jotta ne pysyvät ehjinä.

Mansikan poiminta ja käsittely - lue vinkit YLE Hämeen sivulla

 

Tagit marjat

Kommentit

Ei kommentteja.