Strömsön maalaispyttipannu

Ti, 2010-06-01 10:00

Vanhan klassikon uusi paluu. Paulin hellässä huomassa arkisimmastakin ruoasta tulee äärettömän hyvää. Maalaispyttipannu, olkaa hyvä!

Maalaispyttipannu (4 henkilölle)

12 isoa vastakeitettyä perunaa
2 sipulia
200 g naudan lapaa, isoina paloina
200 g siankylkeä
200 g braatvurstia isoina paloina
4 suolakurkkua suikaloituna
8 kananmunaa
50 g voita

3 valkosipulinkynttä
1 nippu tuoretta timjamia
1 nippu tuoretta persiljaa
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria

Keitä siankylkeä noin 1,5 tuntia valkosipulinkynsillä, muutamalla timjaminoksalla ja 10 kokonaisella mustapippurilla maustetussa vedessä. Hienonna siankylki.

Hienonna sipulit ja kuullota voissa ilman että sipuli saa väriä. Kuutioi perunat isoiksi kuutioiksi ja paista sipulin ja voin kanssa rapeiksi joka puolelta.

Paista naudanlapa, siankylki ja braatvursti kukin erikseen pienessä määrässä ruokaöljyä. Sekoita kaikki paistetut ainekset isossa paistinpannussa, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kananmunat molemmin puolin. Suikaloi paistetut munat sekä suolakurkut ja kääntele pyttärin sekaan. Viimeistele hienonnetulla timjamilla ja persiljalla.
 

Pauli tarjosi pyttipannun itsetehdyn ketsupin kera

Resepti Strömsön sivuilla
 

Kommentit

Ei kommentteja.