Vaaleat juhla-asut Linnassa

Su, 2009-12-06 21:26

Hanna-Maria Seppälän helmenvaalea satiinipuku sekä Linnan juhlien muut vaaleat juhla-asut kuvagalleriassa. Vaikuttavatko vaaleat kaunottaret varovaisilta?

Katso myös

Linnan siniset leidit

Punaisten pukujen hehkua Linnassa


Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Kommentit

Aika monelle noista sopii tuo vaalea.

YLE:n kommentaattorit sanoivat etukäteen yrittävänsä epätoivoisesti esitellä kättelijät. Siltä se kyllä kuulostikin. Nimivirheitä riitti. Miksi se oli tänä vuonna niin epätoivoista??

Hienoa että on vaaleaa! Tänne tummaan syksyyn sopii hyvin.

Hääpukujen suunnittelijan käsialaa oli osa ja hääpuvuilta näyttivätkin. Kysessaä kuitenkin itsenäisyyspäivän juhlat - ajatteliko joku juhlivansa kahdet juhlat samassa mekossa...
En arvosta tätä linjaa näissä juhlissa.

Kommentaattorit olivat aivan fiasko. Jos ei osaa hommaansa olisi parempi jäädä kotiin. Eikö siihen löydy sellaista henkilöä joka opetttelisi vieraslistat ja noin suurinpiirtein osaisi kertoa kuka kukin on. Ärsytti.

Helppohan se on olla jälkiviisas. Mene itse sinne vieraslistoinesi ja yritä löytää parin tuhannen joukosta kaikki tutut!

Hyvin selvisivät YLEn selostajat. Kiitokset vain teille!

Perheen traditioon kuuluu katsoa kättelyruljanssi.. Itse kuuntelin koska kuvakulmat ovat surkeita.
Kuulemasta ei voinut välttyä. Jatkuvaa "Anteeksi, tässähän tulee XX jonka esittelin jo aiemmin.."
Suurinta osaa kommentaattorit eivät tunne.
Ihan hulvatonta komediaa koko kommentointi - parhaita lohkaisuja oli "Niin, tämä on isänsä poika" ja jatkuva toistelu, joka muuttui jo koomiseksi sadannen kerran jälkeen: "Upeasti istuvassa puvussaan".

Onneksi perhe kiduttaa tällaisella kuulosaasteella vain kerran vuodessa.

Petyin todella paljon uuteen pukukommentaattoriinne Hanna Sareniin. Hyvin vähän tuli mitään kunnollista tyylikommenttia. Uskomattomin esitys oli, kun olitte saaneet poimittua kauniita pukuja kimaraksi, jota tyyliniekka kommentoi: sininen, punainen, mustavalkoinen. Osaamme kyllä värit! Lähikuva hiuskorusta. "Täällä on myös hiuskoruja!"
Kauhistuttava rimanalitus. Ei mitään kutkuttavaa insidetietoa, ei kunnollista tiivistystä vuoden 2009 juhlapukeutumisesta, aivan kuin pukuja olisi esitellyt joku ohikulkija. Kommentaattorin pesti vaatii toimittajan otetta, tietoa, nopeaa reagointikykyä ja sanavalmiutta. Ei riitä, että vihreä puku lipuu ohi ja kommentti on: tällainen harvinainen vihreä. Mikä vihreä? Kaunis vai ruma? Onnistunut vai katastrofi! Muotigurut eivät pidä Jaakko Seliniä kai kovin superammattilaisena, mutta itsenäisyyskekkereissä hän on sentään tehnyt pohjatyöt, kertoo taustoja, osaa verrata, tekee tiivistyksiä ja kuvailee pukuja muutenkin kuin perusvärien kautta.
Se oli hupaisaa, kun Korholan mustavalkoisen puvun jokainen heti tunnisti espanjalaistyyliseksi. Saren osasi yhdistää puvun ja Espanjan, kun pariskunta oli jo seuraavassa huoneessa. Sitä ennen puku oli vain mustavalkoinen.

*Hirveitä loimia ja voi ei se kävely ja ryhti.
*Kannattaisi harjoitella enstes.
*Muutamat laahuksineen käveli kuin olisi moottorisaha hameen alla.
*Valkoisen on kyllä hyvä väri, jos tulee lunta vielä niin saa jäännöspaloista armeijalle hyvää lumipukukangasta.

nuori mies joka tanssitti presidenttiä tunnistiko joku hänet

Kommentoijien työskentely oli aivan kammottavaa, erityisesti "muotitoimittajan", tunsin suurta myötähäpeää. Kyllä Suomesta löytyy osaavimpiakin toimittajia.

Anulle, joka kysyi kuka tanssitti presidentti Tarja Halosta-Ainakin tanssija Anton Laine tanssitti. Vaaleahiuksinen hymyilevä poika.

riitta-liisan puku on ihana

Hanna Saren, ei enää ensi vuonna, pliis!

Ihmettelen sitä, että näissä "pukuloisto"kuvissa on vain julkimoita. Tänäkin vuonna linnaan käveli sisälle useita sellaisia ihmisiä, joita selostajat eivät tunteneet = kättelykohdassa syvä hiljaisuus, mutta daamin puku saattoi olla yksi linnan kauneimmista - eipähän vaan yhdelläkään näistä galleriasivuista (yle tai muut mediat) ole kuvia näistä "taviksista", joilla pukuvalinta osui kohdalleen. Ei mitään mahdollisuutta valita heitä linnan kuningattariksi. Muistan eräästä vaaleasta nuoresta naisesta ja vaaleansinisestä puvusta vain kommentin "raikkaan värinen", ei nimiä, ei kuvia, ei mitään. Kukakohan sekin mahtoi olla?

Hei Ihmettelijä,
ihmettelet asiaa, jota varmasti ihmettelee moni muukin.

Ensinnäkin vieraiden tunnistamisesta: Linnan juhlien toimittajat ja selostajat eivät saa etukäteen Linnan kutsuvieraslistaa, ja tästä syystä monien vieraiden tunnistaminen kättelyjonosta on suorastaan mahdotonta. Presidentti kutsuu Linnaan vuoden mittaan tapaamiaan ei-julkisuudessa olevia ihmisiä, eikä muilla kuin presidentin kanslialla ole tietoa, mistä yhteyksistä vieraat on valittu.

Kutsuvieraslistoja ei jaeta toimittajille myöskään jälkikäteen, joten toimittajat ovat osittain mahdottoman tilanteen edessä. Osa vieraista saattaa ottaa etu- tai jälkikäteen toimittajiin yhteyttä – osa taas ei edes kaipaa julkisuutta nimellään.

YLE Olotilan sivuilla on pukukuvia myös ei-julkisuudenhenkilöistä. Heidän nimitietojaan täydennämme sitä mukaa, kun niitä meille ilmoitetaan. Lähtökohtanamme on julkaista kattavasti kuvia Linnan tyyleistä - vaikka emme siis tunnistaisikaan vierasta nimeltä.

Tänä vuonna olemme Olotilassa täyttäneet myös lukijoiden kuvatoiveita. Kuvagalleriaa täydennetään sivulla http://olotila.yle.fi/sisallot/ruoka-ja-juhlat/lukijoiden-toivepuvut

T Ulla