Sukellus alakulttuureihin osa II: Blues: Honey Aaltonen

Julkaistu Ti, 10/06/2008 - 14:31

Honey Aaltonen Fennica Recordsissa Helsingissä 5.2.2008.

Kuka?

Honey Aaltonen

 

Kun teini-ikäinen Isko Aaltonen meni 70-luvun alussa Kulttuuritalolle tekemään tuttavuutta suomalaisen musiikin kanssa, ei nuorukaisella ollut pienintä aavistustakaan siitä, kuinka tuo ilta tulisi hänen elämäänsä vaikuttamaan.

Kulttuuritalon tarjonta oli tuona samaisena iltana kyllä kieltämättä kaikilla mittareilla varsin laadukas, mutta vasta Tasavallan Presidentin ja Wigwamin jälkeen esiintynyt Hurriganes teki nuorukaiseen lähtemättömän vaikutuksen.

Itse asiassa niin suuren, että taitelijanimekseen Honey Aaltosen ottanut muusikko kirjoitti nuoruuden suosikistaan kolme vuosikymmentä myöhemmin kokonaisen kirjan.
Vuonna 1960 syntynyt Aaltonen tunnetaan huumorintajuisena ja leppoisana miehenä, jonka ehtymätön kiinnostus varsinkin juurimusiikkia kohtaan on tuottanut vuosien mittaan runsaasti materiaalia Blues-alan julkaisuihin, Blues Newsiin sekä Rytmiin.

Musiikkipuolella Aaltonen on ehtinyt paukuttaa kannuja muun muassa Tortilla Flatin, Jolly B. Goodin, Knucklebone Oscarin & his Hitmenin ja The Elviltonesin kanssa.

Tuottajanakin bluesmies on ollut varsin aktiivinen. Blue Northin kokoelmat, Living Finnish Blues ja Blues News Is Coming ovat lähteneet Aaltosen pöydän takaa levytykseen.

Kun siis seuraavan kerran tarvitset uutta levyä, etkä oikein tiedä mitä olet hakemassa, kannattaa suunnata Helsingin Albertinkadun Fennicaan. Jos Aaltonen ei ole tekemässä radiolähetystä, lehtiartikkelia, soittamassa, tuottamassa tai kirjoittamassa kirjaa, saat varmasti asiantuntevaa apua.

 

Linkkejä:

Mikä Sukellus alakulttuureihin? (takaisin etusivulle)

Sukellus alakulttuureihin on yle.fi/pop-toimituksen omatuotantoinen tuore haastattelusarja, jossa tutustutaan eri musiikkityylien tekijöihin ja vaikuttajiin.

Katso myös:

Kuvia kohtaamisesta Fennica Recordsissa Helsingissä 5.2.2008

Kuvagalleria

  • Honey Aaltonen
  • Honey Aaltonen
  • Honey Aaltonen
  • Honey Aaltonen