Pop-ohjelmat

Julkaistu To, 23/10/2008 - 12:49

Avaruusromua

YLE Radio 1
su klo 22.05
Elektronista ja kokeellista musiikkia esittelevä ohjelma. Toimittaja Jukka Mikkola.

Café Continental

YLE Radio Vega
la klo 20.00 sekä ti klo 23.06
Monikulttuurinen musiikkiohjelma. Café Continental tarjoilee kevyttä musiikkia maailman kaikista kolkista.

Café Tropical

YLE Radio Suomi
la klo 22.10
Latinalais-amerikkalaisen rytmimusiikin aarreaitta, jossa kuulet sähäkimmät salsat, maukkaimmat mambot ja pehmeimmät bossa novat. Toimittajana on Telle Virtanen.

Calles nattbar

YLE Radio Vega
la klo 23.03
Yömusiikkia. Toimittajana Calle Lindholm.

Country Juke-Box

YLE Radio Vega
ma klo 23.06
Kantrimusiikin uusimpia trendejä sekä vanhoja klassikoita. Toimittajana Bengt Bergqvist

Dansbanan

YLE Radio Vega
pe klo 22.15
Dansbanan - Ohjelma sinulle joka pitää svengaavasta ja menevästä tanssimusiikista. Tämä ohjelma edustaa skandinaavisten tanssiohjelmien parhaimmistoa. Tuottajana Hans Johansson.

Danspoppen

YLE Radio Vega
pe 21.10
Danspoppen - Ohjelma sinulle joka pitää svengaavasta ja menevästä tanssimusiikista. Tämä ohjelma edustaa skandinaavisten tanssiohjelmien parhaimmistoa. Tuottajana Hans Johansson.

Entisten nuorten sävellahja

YLE Radio Suomi
la klo 15.00
Entisten nuorten sävellahja muistelee huolettomia koulu- ja nuoruusvuosia ja toteuttaa menneitten vuosikymmenten nuorisomusiikkitoiveita: jytää, purkkaa ja juuri niitä toiveiskelmiä

Euroopan taivaan alla

YLE Radio Suomi
la klo 20.04
Euroopan taivaan alla esittelee mannermaisen iskelmän ja popin helmet 1950-luvulta tähän päivään, musiikilliset matkatuliaiset ja suositut käännösiskelmät sekä euroviisut ja elokuvien tutut melodiat.

Fredagsfeber

YLE Radio Vega
pe klo 23.06
Fredagsfeber tarjoilee parasta diskomusiikkia 1970- ja 1980-luvuilta. Musiikkia kuullaan artisteilta kuten Bee Gees, Abba, Irene Cara, Chic, Gloria Gaynor, Donna Summer. DJ:na toimii Dans-Åke.

Himotuimmat

YleX
la klo 12.00
Himotuimmat on ohjelma, jossa sinä määräät juoksujärjestyksen. Voit äänestää YleX:n soittolistalta kolmea suosikkibiisiäsi ja vaikuttaa näin siihen, mitkä rallit soivat Top-20:ssä.

Hitmen

YLE Radio Vega
la klo 18.10, ti klo 13.03
Ei ole itsestään selvää olla hyvä ja samalla suosittu. Hitmen kaivaa tunnetuilta ja tuntemattomilta artisteilta kappaleita jotka ovat parempia kuin hittibiisit.

Hyvä Veli

YleX

su klo 10.00

Hyvä Veli herättää sunnuntaiaamuun! YleX:n uutta musiikkia esittelevästä X-Ryhmästä tuttu Veli Kauppinen siirtyy sunnuntaisin pariksi tunniksi tutkailemaan myös vanhempaa musiikkia.

Iskelmäradio

YLE Radio Suomi
su klo klo 9.10
Iskelmäradio, Radio Suomen ikisuosikki jo vuodesta 1990 tarjoilee laadukkainta tanssi-iskelmää rakastetuista klassikoista tämän päivän lavahitteihin. Toimittajina Kalevi Pollari, Maarit Niiniluoto ja Tarja Närhi

Jatzofrenia

YLE Radio 1
su klo 21.00
Jatzofrenia aloitti muinaisessa Radiomafiassa 1995 ja vuosina 2003-2006 ohjelma soi YleQ-kanavalla. Jatzofreniassa on aina seurattu jazzin tai laajemminkin rytmimusiikin kenttää tyylirajoja turhaan kumartelematta.

Jazzradio

YLE Radio 1
ma, pe ja la klo 20.00
Jazzradio maanantaisin, perjantaisin ja lauantaisin - sunnuntaisin Jatzofrenia. Jazzradiota luovat myös musiikkituottaja Veli-Pekka Heinonen sekä toimittajat Jaakko Tahkolahti, Jorma Lamppu ja Jan-Erik Holmberg.

Kadonneen levyn metsästäjät

YLE Radio Suomi
noin kolme kertaa kuukaudessa su klo 18.04
Unohtuiko, putosiko, halkesiko, menikö naarmulle vai perikö hukka levysi? Ei hätää - Kadonneen levyn metsästäjät ovat juuri näitä tilanteita varten. Soita ja toivo.

Kaffekvarnen

YLE Radio Vega
la klo 14.03, ma klo 19.30
Kaffekvarnen hämmentää musiikkinsa levyarkistosta ja tarjoilee kuuntelijoille rakastetuimpia vanhoja iskelmämelodioita.

Kantritohtori Teppo Nättilä

YLE Radio Suomi
ti klo 23.03
Kantritohtori Teppo Nättilän vastaanotolla tiistaisin klo 23.03 perehdytään kantrin ja kantrirokin eri suuntauksiin ja uusiin tuuliin, myös klassikko-biisejä vuosikymmenten varsilta on luvassa.

Kauriin kääntöpiiri

YLE Radio 1
ke klo 22.45
Kauriin kääntöpiiri on YLE Radio 1:n maailmanmusiikkiohjelma. Keskiviikkoiltoina klo 22.45–24.00 piristykseksi musiikkia maailman kylästä. Laaja valikoima sävelmiä ja sointeja planeettamme eri kolkista.

Kersantti Pippuri

YLE Radio Suomi
su klo 15.04, uusinnat ma klo 22.05
Popmusiikin herkkupaloja menneisyydestä: 1960- ja -70-luvun popmusiikkia, klassisia singlejä ja albumiraitoja, hittejä, myös huteja. Anekdootteja laulujen synnystä, keikkakommelluksista ja kehvelimanagereista.

Keskuskomitea

YleX

ke klo 22.00 ja su klo 20.00

Komitea keskustelee ajankohtaisista pop-musiikin ilmiöistä päämääränään päätöslauselma.

Koe-eläinpuisto

YleX
la klo 20.00
Good morning, mummot! Kansa on huutanut ja nyt karjuntaan vastataan, kun kaikkien aikojen kulttisarja Koe-eläinpuisto palaa eetteriin

Lauantain toivotut levyt

YLE Radio 1
la klo 18.10
Lauantain toivotut on suomalaisen radiokulttuurin klassikko ja kuuntelijoiden kestosuosikki. Kuuntelijoiden suosikkilevyt ovat soineet radiossa syksystä 1935 lähtien

Lista

YleX
su klo 12.00, uusinta su klo 22.00
Suomen virallinen lista kertoo sunnuntaisin klo 12 ja uusintana samana iltana klo 22, mikä musiikki myy.

Magneetti

YleX

ke klo 22.00

Magneetti vetää puoleensa indiehenkistä musiikkia tyyliin, myyntilukuihin tai julkaisevan tahon kokoon katsomatta.

Mestarisoundi

YleX
ma klo 21.00
YleX:n maanantai-iltojen hiphop-ohjelma mittailee kenttää niin valtavirran hittien kuin maanalaisempien ilmiöidenkin osalta pulahtaen välillä myös r ’n’ b- ja nusoul -virtauksissa.

Metalliliitto

YleX
to klo 21.00
Metalliliitossa soivat vähemmän sulassa sovussa niin kieku kuin örinä, kaiku ja tärinä. Haastatteluissa perataan artistien sielunvesakoita kotimaahan pohjaten, ulkomaille harppaillen. Demojakaan ei unohdeta.

Musiikin teemaillat - Radio Suomi

YLE Radio Suomi
Radio Suomen musiikin teemaillat

Musiikki-tv

YLE TV2
Ensiesitys Areenassa ma-pe klo 21.00, ma-pe TV2 klo 23 jälkeen
Musiikki-tv esittää parhaita musavideoita jokaisena arki-iltana – ohjelmaan mahtuvat parhaat uutuus- ja listavideot, toivevideot sekä klassikkovideot; videoita näytetään viikossa useita kymmeniä.

Musikrepubliken

YLE Radio Extrem
ma-to klo 21.00
Musikrepubliken musiikin erikoisillat joka viikko. Ma - Musikrepubliken: metall - KjellHell. Ti - Musikrepubliken: rytm - Oskar. Ke - Musikrepubliken: rock - Janni sekä To - Musikrepubliken: pop - Stefanie

Nousevan auringon talo

YLE Radio Suomi
su klo 11.10
Nousevan auringon talossa on katto korkealla ja seinät leveällä. Samassa ohjelmassa voidaan soittaa rockia, bluesia, iskelmää, jazzia, kantria, progea, viihdettä ja evergreenejä, lupaa talon isäntä Jake Nyman.

Nöjesmagasinet

YLE Radio Vega
pe klo 13.03, uusinta la 17.15
Ohjelmassa esitellään viikon levyuutuuksia ja tiedotetaan tulevista pop-rock-tapahtumista. Vieraina nähdään ajankohtaisia artisteja, lisäksi viikottaisessa yleisökilpailussa voi voittaa uutuuslevyjä.

Olipa kerran radio

YLE Radio Suomi
su klo 22.10
Löytöretki radioarkiston uumeniin. Parhaita paloja eilisen pop- ja rock-ohjelmista ja hilpeimpiä poimintoja Yleisradion populaarikulttuuritarjonnan historiasta. Legendaarisia radioääniä ja muistojen musiikkia.

Parasta ennen

YleX
pe klo 21.00
Show’ssa tupeerataan otsatukkaan tötsä, vedetään salihousut sekä Kummeli-paita päälle ja jortsuillaan Aikakoneen ja Nirvanan tahtiin. Sunnuntai-illassa muistellaan menneitä kaihon tippa linssissä.

Pop-talk

Podcast
Yleisradion popmiehet Pekka Laine ja Jukka Haarma puivat pop-musiikin ja sitä ympäröivän liiketoiminnan polttavia kysymyksiä viikottain ilmestyvässä podcast -ohjelmasarjassa.

Popkult

YLE Teema
ke klo 22.00
Popkult on ohjelma, jossa taiteilijat, fanit ja tutkijat mehustelevat viikoittain populaarikulttuurin ikuisia teemoja sankareista salaliittoihin.

Poppikoulu

YLE Radio Suomi
la 14.30, uusinta su klo 03.15
Poppikoulussa tieto on valttia, mutta tuurillakin selviää. Poppikoulu lauantaisin klo 14.30 ja uusintana sunnuntaisin klo 03.15. Toimittajina Kai Ulmanen ja Josper Knutas.

Puhelinlangat laulaa

YLE Radio Suomi
pe klo 18.03
Toiveet puhelimitse 0600-17600 (32 snt/min +pvm) tai tekstiviestillä LANGAT Toiveesi numeroon 17279. SMS-palvelut toimivat Saunalahden, Soneran, Elisan, Telian ja DNA:n liittymissä. Viestin hinta 50 senttiä.

Radio Millenium

YleX

 

Radio Millennium on 90-luvun lopun kuumin radiokanava. Missä sinä olit vuonna 1999? Missä idolisi olivat vuonna 1999? Radio Millennium paljastaa kaiken muun. Paljasta sinä itsesi!

Rockradio

YLE Radio Suomi
ke, to ja pe klo 22.10
Aito ja alkuperäinen Rockradio on palannut! Luvassa kovalla kokemuksella, avaralla näkemyksellä ja paljain käsin poimittua rock-musiikkia 1960-luvulta eteenpäin.

Sadan vuoden syke

YLE Radio Suomi
su klo 10.04, uusinta to 23.03
Sadan vuoden syke on löytöretki populaarimusiikin historiaan. Radio Suomen suursarja kertoo tarinoita kuolemattomista lauluista ja ennen muuta niiden tulkitsijoista ja tekijöistä.

Sekahaku

YLE Radio Suomi
ma klo 20.04
Sekahaku on joka maanantainen rautaisannos tanssittavan iskelmämusiikin ystäville. Ohjelma tarjoilee musiikin muodossa tanssilavatunnelmia, pyörähdyksiä parketilla ja paritanssin ilosanomaa.

Silvermaskinen

YLE Radio Vega
la klo 22.15
Michael Cronströmin johdolla tutustutaan 70-luvun progressiivisen rockin klassikkoalbumeihin ja yhtyeisiin. Ohjelmassa esitellään myös harvinaisempia tekijöitä sekä musiikkia samalta rockin aikakaudelta.

Suomi soi

YLE Radio Suomi
la ja su klo 6.30
Suomalaista kevyttä musiikkia savikakuista tähän päivään lauantaisin ja sunnuntaisin klo 6.30.

Supersetti

YleX
su klo 18.00
Kotoiset starat saapuvat studioon omine levyvalintoineen ja tarinoineen. Suuren maailman tähdet saavat arvoisensa kohtelun: kaksi tuntia olennaisia valintoja ja terävimpiä kurveja uran varrelta.

Suuri Haloo

YLE Radio Suomi
la klo 15.10
Suuri Haloo -ohjelman avulla kerätään varoja kuukausittain vaihtuvalle hyväntekeväisyyskohteelle. Kirjoita HALOO välilyönti OMA TOIVEKAPPALEESI ja lähetä numeroon 173 175. Viestin hinta on 5 euroa.

Takahuone

YLE Radio Suomi
la klo 14.30
Takahuone tarjoaa maan parasta musiikkijournalismia. Toimittajina Iris Mattila ja Sanna Kojo.

Tartu mikkiin

YLE TV2
pe klo 21.00
Tartu mikkiin on koko perheen iloinen musiikkiohjelma. Mukana tunnettuja artistivieraita. Juonnoista vastaa Sami Hintsanen.

Tiistain tanssi-ilta

YleX
ti klo 21.00
Klubimusiikin viimeisimmät viritykset trancesta housen ja technon kautta drum'n'bassiin.

Todistaja X (uusinnat)

YleX

to klo 23.00

Vuosina 2005 – 2007 joka torstai istutettiin Todistaja X:n aitioon joukko eturivin suomalaisia raskaanrokinraatajia, kertomaan totuus siitä mitä oikein tapahtui. Eli miten raskasmusiikki muotoutui heille faniudeksi ja sittemmin ammatiksi. Nyt vuonna 2009 tuo tuhti paketti metallia palaa uusintojen muodossa.

Tuhannen tanssin maa

YLE Radio Suomi
ma klo 23.03
Tuhannen tanssin maassa tahdin määrää vanha kunnon soul. 1960-70-luvun Motown –rytmit, soulin kulta-ajan klassikot ja hien pintaan nostattava funk ovat tämän valtakunnan valuuttaa.

Tähtisumua

YLE Radio Suomi
ti klo 22.10
Tähtisumussa kuvitteellinen kaukoputki on suunnattu kohti eilispäivän sävelmien kiehtovaa tähtisumua. Toimittajina vuorottelevat Susanna Vainiola ja Jake Nyman.

Uskomaton 70-luku

YLE Radio Suomi
la klo 23.03
Ohjelma tarjoaa virkistävän syväsukelluksen populaarimusiikin hulluun vuosikymmeneen. Viimeiset hipit, kimallerokkarit, diskokingit ja varovaisesti päätään nostavat punkit takaavat aidon 70-luvun tunnelman.

Vastalause

YleX
ke klo 23.00
Sano ”ei” nössölle musiikille ja turhanpäiväiselle lallatukselle! Vastalause sukeltaa joka keskiviikkoilta kahden tunnin ajaksi punkin,vaihtoehtoräimeen ja kieromman indie-musiikin maailmaan.

Vegalistan

YLE Radio Vega
su klo 14.03, ma klo 13.03
Vegalistan esittelee tämän hetken parasta pohjoismaista musiikkia. Toimittajana Eva Frantz.

Visgalleriet

YLE Radio Vega
pe klo 20.30
Visgalleriet -ohjelmassa tavataan joka viikko tunnettu trubaduuri tai musiikin ystävä. Vieraat kertovat itsestään, musiikistaan ja vaikutteistaan. Samalla kuullaan musiikkihistorian parhaita paloja.

X-Ryhmä

YleX
ma-pe klo 18.00
X-Ryhmässä kuulet päivittäin kolmen tunnin ajan uutta, käsinpoimittua popmusiikkia. X-Ryhmä tuo sinulle tuoreet ja mielenkiintoiset artistihaastattelut, livetaltioinnit, uutiset ja trendit pop-maailmasta.

X3M Listan

YLE Radio Extrem
la 12.03
X3M virallinen lista. Toimittajana Janne Grönroos.

YleX Toiveet

YleX
la klo 18.00
Hyytyykö meno bailukorollassa oitis, jos radiosta ei kajahda ilmoille AC/DC:n Thunder? Ovatko kotibileet pilalla, ellet saa nytkyä Britney Spearsin uusimman hitin tahdissa?

Ääniversumi

YLE Radio 1
ma klo 23.00
Ääniversumin ohjelmia voidaan kutsua radiofoniseksi taiteeksi, akustisiksi teoksisksi tai ääni-ilmaisuksi