Marraskuussa 1966 The Beatles-yhtye astui Abbey Roadin -studioille, joista oli tullut bändin jäsenille tuossa vaiheessa jo hyvinkin tuttu paikka. Tällä kertaa alkavassa sessiossa oli kuitenkin poikkeuksellista kuhinaa.
Yhtye oli päättänyt aloittaa tulevan albumin äänitykset ja The Beatlesilla oli vahva näkemys siitä, että loistava Revolver-levyn seuraajasta tulisi poikkeuksellinen musiikillinen kokonaisuus. Sergeant Pepperiin päätynyt projekti käynnistettiin John Lennonin sävellyksellä. Laulu oli saanut inspiraationsa toisaalta Lennonin lapsuuden kokemuksista ja toisaalta monenkirjavista stimulanttikokeiluista, joita yhtyeen seikkailunhaluisin jäsen oli harrastanut. Ennen kuin John Lennonin hahmottelema visio oli tallennettu ääninauhalla, The Beatles ja erityisesti yhtyeen tuottaja George Martin oli saanut panna peliin kaiken studioteknisen osaamisensa. Lopputuloksena oli tuotos, joka ei edes päätynyt yhtyeen seuraavalle albumille. Siitä tuli helmikuussa 1967 julkaistun singlen a-puoli ja yksi kaikkien aikojen hienoimmista pop-levytyksistä. Psykedeelisen usvan läpi kuultanut näky lapsuudesta oli nimeltään Strawberry Fields Forever.
Lennonin hienoimpien töiden joukkoon kuuluvan laulun otsikko viittasi Liverpoolisssa sijainneeseen pelastusarmeijan asuntolaan nimeltä Strawberry Field. John Lennon oli itse nimennyt paikkaa ympäröineen puistoalueen mansikkaniityiksi. Lapsuuden retkipaikkaan liittynee muistot kääntyivät säveltäjän mielessä unenomaiseksi tuokiokuvaksi. Strawberry Fields jakautui kahteen osaan. Huojuvalla mellotrooni-introlla käynnistynyt alkupuolisko eli laulun popmaisempi ja melodisempi osuus. Sitä seurasi jylhästi orkestroitu finaali, jota Ringo Starrin vimmainen rummutus piiskasi. Nauhakokeilujen ja George Martinin sovittamat jousi- ja puhallinosuudet muodostivat sopan, jonka yhdistäminen ei sujunut täysin kivuttomasti. John Lennonin laulun omituinen sointi johtui esimerkiksi siitä, että George Martin joutui muuttamaan nauhoituksen nopeutta, jotta kappaleen eri osat saatiin samaan vireeseen. Iisakin kirkko-metodi kannatti. Lopputuloksesta tuli loistava yhteenveto paitsi Lennonin säveltäjänkyvyistä ja The Beatles-leirin tuon hetkisestä musiikillis-tuotannollisesta osaamisesta myös koko psykedeelisen aikakauden parhaista piirteistä. Strawberry Fields julkaistiin helmikuussa kääntöpuolenaan Paul McCartneyn kovasti toisen henkinen nostalgiapaukku Penny Lane. Vaikka singlen myyntiluvut eivät olleet Beatle-historian kovimmat, voidaan levyä pitää musiikillisesti tuhdeimpana Beatle-sinkkuna.
Pekka Laine