John Parr: St.Elmo’s Fire (1985)

Julkaistu Ma, 30/06/2008 - 10:44

Elokuvan St.Elmo’s Fire oli yksi 1980-luvun jenkkielokuvan menestystarinoita ja myös niitä töitä, joihin tiivistyi jotakin olennaista aikakauden hengestä. Elokuva nosti parrasvaloihin joukon uuden polven tähtiä kuten Demi Moore, Emilio Estevez ja Rob Lowe.

Nuorten aikuisten ihmissuhdetoilailuja ja identiteetin etsintää Hollywood-hengessä kuvanneen tarinan keskiönä toimi baari St.Elmo’s Fire. Elokuvan nimeksi nostettu päähenkilöiden kohtaamispaikka toimi otsikkona myös elokuvan tunnuslaululle, josta tuli yksi 1980-luvun puolivälin suurista aikuispophiteistä.

St Elmo’s Firen esittänyt John Parr oli englantilainen laulaja-lauluntekijä, joka oli vilahdellut USA:n hittilistojen alemmilla portailla jo vuonna 1984 kappaleella Naughty Naughty. Kappaleen tyyli muistutti suuresti Bon Jovia ja muita 80-luvun melodisia suosikkirokkareita, ja John Parrin tavoitteena epäilemättä oli juuri menestys Yhdysvaltojen markkinoilla. St Elmo’s Fire-elokuvan tunnusmelodian myötä tuo tavoite toteutui, mutta sangen lyhyen aikaa. St.Elmon tuli pauhasi hittiradiossa ja kappale kohosi listaykköseksi Amerikoissa ja pärjäsi Euroopassakin mukavasti.
Vuonna 1986 Parr yritti hyödyntää leffahitin tuomaa nostetta mutta albumi Running The Endless Milen hivenen kasvoton AOR-tyylinen rock ei kiinnostanut ostavaa yleisöä. John Parr katosi tähtikartalta yhtä nopeasti kuin oli sinne noussutkin ja St Elmo’s Fire-kappale jäi hänen ainoaksi todelliseksi hitikseen.

Linkit: