Dokken: Dream Warriors

Julkaistu Ke, 16/07/2008 - 12:00

Dokken-yhtyeen Dream Warriors-kappaleen menestys ei ollut sattumaa. Laulaja Don Dokkenin pollean laulannan ja kitaristi George Lynchin ketterän soitannan ympärille rakentunut pullistelu naitti yhteen kaksi 1980-luvun amerikkalaisen teinikulttuurin megailmiöitä eli pörröhiuksisen pop-metallin ja teini-yleisölle täsmähiotun kauhuelokuvan.

Saksassa 1980-luvun alussa ensimmäisen kerran suursuosiota maistanut heavy-joukkio oli levyttänyt Dream Warriorsin osaksi suositun Nightmare on Elm Street-elokuvasarjan kolmatta osaa. Kappaleen ympärille kyhättiin video, jossa yhtyeen meikatut metallikurkot toikkaroivat elokuvan hahmojen seassa ja menestys oli taattu. Dream Warriorsin sisältänyt Back For Attack-albumi ylsi platinamyyntiin, mutta jäin Dokkenin viimeiseksi todelliseksi hittilevyksi.

Melodisella pop-metallilla useampaankin otteeseen kulta ja platinakantaan yltänyt yhtye hyytyi monesta rock-yhtyeestä tuttuun kahden staran ongelmaan. Don Dokkenin ja kitarasankari George Lynchin välinen keekoilu oli tehnyt kappaleista Into The Fire, Just Got Lucky ja Alone Again tulikuumaa kamaa 1980-luvun puolivälissä, mutta muutama vuotta myöhemmin sama egoenergia sotki koko yhtyeen toiminnan. Dokken hajosi vuonna 1988 ja kaksi pääjehua lähtivät omille teilleen. Don Dokken julkaisi sooloalbumin ja George Lynch perusti kitaralurittelunsa ympärille rakennetun Lynch Mob-yhtyeen. Lienee turhaa mainita, että molemmat yritykset jäivät säälittävän kauaksi Dream Warriorsin myyntiluvuista.

Pekka Laine

Linkit: