Ugly Kid Joe: Everything About You (1991)

Julkaistu To, 14/08/2008 - 13:22


Ugly Kid Joen nousu amerikkalaisille hittilistoille vuonna 1991 osoitti, ettei Nirvanan ja muiden Seattle-yhtyeiden edustama angsti ollut vielä ottanut rock-maailmaa kokonaan haltuunsa.

Isla Vistan kaupungissa Kaliforniassa 1980-luvun lopulla perustettu Ugly Kid Joe oli ulkoiselta imagoltaan jo hieman kallellaan grunge-ajan resuisuuteen, mutta musiikillisesti se oli selvästi 1980-luvun tukkametallin perillinen.

Ugly Kid Joen maailmassa lievästi infantiili hauskanpito oli kaikki kaikessa, maailman tuskan purkaminen ei kuulunut sen pirtaan. Pop-metalliaan kevyillä funk-vaikutteilla ja itseironisella huumorilla elävoittänyt yhtye onnistui ensi yrittämällä. Ugly Kid Joen esikoissingle Everything About You singahti listoille ja nosti kappaleen ympärille kyhätyn Ugly As They Wanna Be-minialbumin platinamyyntiin.

Everything About You-renkutus oli mukana myös yhtyeen varsinaisella esikoisalbumilla America’s Least Wanted, joka ilmestyi kesällä 1992. Levy sisälsi myös Ugly Kid Joen toisen suurhitin eli version Harry Chapin-kappaleesta Cat In The Craddle. Yhtyeen pinnalle nostanut renkutus oli omana aikanaan isompi menestys mutta pitkässä juoksussa totisella naamalla tulkitusta coverista on tullut Ugly Kid Joen ainoa kestohitti.

Pekka Laine