Journey: Who's Crying Now (1981)

Julkaistu Ti, 07/10/2008 - 12:24


Santanassa ja Aztecassa soittaneet Neal Schon ja Gregg Rolie perustivat Jorneynvuonna 1973. Yhtyeen ensimmäiset levyt olivat fuusiovaikutteista taiderokkia,mutta joskus 1970 - 80 -lukujen vaihteessa bändi muutti tyyliään melodisempaanja vähemmän progeilevaan suuntaan.               

Tyylinvaihdokseen vaikutti ex-Babys -mies Jonathan Cainintuleminen bändiin Gregg Rolien tilalle. Uudeksi jäseneksi liittynyt vokalisti Steve Perry oli myös olennainen asenousussa pop-listoille.

Vuoden 1981 Escapeja seuraajansa Frontiers olivatbändin menestyneimmät levyt. Escapelta löytyi peräti kolme Top10-hittiä: Don't stop believin', Open arms ja Who's Crying Now.

Journeyn vahvuudet olivat übermelodisten biisien ohellatunnistettavalla "ankkamaisella" äänellä varustettu Steve Perry jayksi maailman arvostetuimmista kitaristeista, Neal Schon.

Vuoden 1986 Raised on radio -levyn jälkeen bändistä lähtijäseniä ja pikkuhiljaa Journey myös hajosi kootakseen rivinsä taas vuonna 1996ilmestynyttä Trial by fire -levyä varten.

Journey on yksi tärkeimmistä ja suosituimmista AOR-bändeistä(samaa kategoriaa REO Speedwagoninja Foreignerin kanssa) ja sen levyjäon myyty kaiken kaikkiaan yli 75 miljoonaa. JourneynGreatest Hits on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä kokoelmalevyistä Yhdysvalloissa.

Yhtye on edelleen kasassa ja sen viimeisin levy Red13-ep on parin vuoden takaa. AOR:nperusjäärältä on tulossa uusi levy vielä tänä vuonna.

Linkit: