Sensuuri: Hengissä läpi Helsingin (1980)

Julkaistu Ti, 07/10/2008 - 12:24


Jos Eppu Normaalinja Kollaa kestään kaltaiset yhtyeetedustivat tamperelaisen punkin aikuisempaa tarjontaa, kuului Sensuuri-yhtyerähinärockin nuorisosiiven edustustason joukkueisiin.                            

Yhtyeen levytetty tuotanto ei ole järin laaja mutta Poko-yhtiönsuojissa taltioitu Sensuuri-katalogi sisältää joukon suomalaisen punkinhehkeitä hetkiä. Yhtyeen läpimurto levytys Kirjoitanseinään on vilpittömyydessään ehdoton alan klassikko, samaten Sensuurinainoaksi jäänyt albumi Hulinaa. Sensuuri-laulukirjan todellinen helmi onkuitenkin vuonna 1980 ilmestynyt raita Hengissäläpi Helsingin.

Sensuurin kantavina voimina toimi kitaristi kaksikko Petri ”Pepe” Lempinen ja Vesa-Pekka ”Costello” Hautamäki.Molemmat kirjoittivat bändille kappaleita, tosi ne tunnetuimmatSensuuri-teokset taisivat lohjeta Lempisen kynästä. Hän oli vastuussapunk-maailman poliittis-maantieteellisillä jännitteillä herkutelleesta Hengissä läpi Helsingin -kappaleesta.Sensuuri lopetti toimintansa suht pian singlen julkaisun jälkeen. Ex-Sensuurisoittajia on sittemmin nähty useissakin tamperelaisissa rock-yhteyksissä.Eniten mainetta ja kunniaa on niittänyt hard rock -henkiseksi kitarasankariksi Popedan riveissä kasvanut CostelloHautamäki.

Linkit: