Musiikki toimii kollektiivisena muistina

Julkaistu To, 30/10/2008 - 12:58
  • Entisten nuorten sävellahja (Kuva: )
  • Easy livin -kappaleella haluan toivottaa entiselle Juntusen, nykyiselle Leinosen Sirkalle Kajaanin Purolaan lämpöistä ja onnellista 50-vuotis päivää.

”Onnellinen nuoruusaika 70-luvun alussa, ennen seurusteluja, kun sai olla vielä ihan villi ja vapaa. Silloin kuunneltiin Listaa ja äänitettiin kelamankalle, josta sitten kirjoiteltiin laulujen sanoja vihkoon. Silloin sitä oppi kaikki sanat ulkoa, toisin kuin nyt, kun ei meinaa muistaa muutamaakaan sanaa.
Easy livin -kappaleella haluan toivottaa entiselle Juntusen, nykyiselle Leinosen Sirkalle Kajaanin Purolaan lämpöistä ja onnellista 50-vuotis päivää. Onnea toivottelee Sirpa Leinonen Kajaanin Kuurnasta. Toivekappaleena olisi siis Uriah Heepin Easy Livin’.”

Radio-Suomen taajuuksilla ja nettisivuilla on käynyt kova kuhina viimeisen vuoden aikana, kun Entisten nuorten sävellahja on kerännyt kuuntelijoiden biisikertomuksia ja välittänyt haasteita. Tarinoita on kuultu satoja ja haasteita on lähetelty entiseen malliin. Vanhoja hyviä aikoja on muisteltu lämmöllä. Nimet voivat olla joskus kadoksissa ja vuodet menneet sekaisin, mutta musiikki on toiminut erinomaisesti kollektiivisena muistina.

Kauppoihin on juuri ilmestynyt albumi, joka tuo varmasti Sävis muistot pintaan. Levy voisi olla kopio vanhasta c-kasetista, jota on työstetty sormenpäät hikisenä toivoen, että juontaja ei puhuisi kappaleiden päälle.

Kotimaiset ja ulkomaiset hitit lomittuvat toisiinsa vieden ajatukset 1970-luvulle. Esiintyjät vaihtelevat Deep Purplesta Alice Cooperiin ja Virve Rostista Freemaniin. Jos Rubettesin Sugar Baby Love tai Baccaran Yes Sir, I Can Boogie on sinulle tuttuja lauluja viihdyt varmasti tämän levyn sekä radio-ohjelman parissa.

Entisten nuorten sävellahja on kuultavissa Radio-Suomen taajuuksilla lauantaisin kello 15.08 - 17.00

Lue myös Kulttinostalgiaa tupla-cd:n verran