Skinejä ja punkkareita

Julkaistu Ma, 10/11/2008 - 10:26
  • Kuva: Gavin Watson (Kuva: Gavin Watson)
  • Watsonin uusin teos on Skins & Punks – Lost Archives 1978 – 1985. Se on koottu Skins-kirjasta poispudonneista kuvista.

Gavin Watson on arvostettu dokumentaarivalokuvaaja. Läpimurron hän teki ensimmäisellä valokuvakuvakirjallaan Skins vuonna 1994. Kuvien kohteet, työväenluokan nuoret, kuvattiin raa’an rehellisesti ja intiimisti. Keski-Englannin elämänmeno lähes 30 vuotta sitten näytti Watsonin linssin läpi kuvattuna brutaalilta, vihaiselta ja ankealta, välillä pysähtyen karhean romanttiseen tunnelmoitiin.

Watsonin uusin teos on Skins & Punks – Lost Archives 1978 – 1985. Se on koottu Skins-kirjasta poispudonneista kuvista. Mistään jäännöserästä ei ole kysymys, vaan satojen julkaisemattomien kuvien kokoelmasta on seuloutunut jälleen kiinteä kokonaisuus. Kirjan vanavedessä seuraa näyttely, jonka avajaisia juhlittiin perjantaina 07.11. Helsingissä.

Galleria Myymälä2 sijaitsee katutason alapuolella ja se muistuttaa lähinnä pientä ja likaista rotankoloa, toisin sanoen se on täydellinen paikka käydä katsomassa omaehtoinen valokuvanäyttely yhden ajan ja paikan katumuodista.